Peki, 2024 Temmuz emekli zammı ne zaman açıklanacak ve SSK, Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde kaç olacak?

2024 Temmuz Emekli Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

TÜİK, 3 Temmuz’da haziran ayı tüketici fiyatları verisini açıklayacak. Böylece, 2024’ün ilk 6 aylık enflasyon farkı belli olacak ve emekli zammı oranı açıklanacak. Emekli maaşına yapılacak zam oranı merakla bekleniyor.

Emekli Zammı 2024 Temmuz Ne Kadar Olacak?

Yılda iki kez zam yapılan emekli maaşları için yılın ikinci zammına sayılı günler kaldı. Ocak - Mayıs dönemi için enflasyon %22,72 olarak duyuruldu. Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte emekli zam oranı netleşecek.

MTV İkinci Taksit Ödemelerini Kaçırmayın! Gecikme Faizi Ne Kadar? MTV İkinci Taksit Ödemelerini Kaçırmayın! Gecikme Faizi Ne Kadar?

En Düşük Emekli Maaşı İçin Beklentiler

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz’a göre en düşük emekli maaşı Hazine tarafından desteklenerek 10 bin TL olarak belirlenmişti. Enflasyon verisi değerlendirildiğinde zam oranının %25 civarında olacağı öngörülüyor. En düşük emekli maaşının 12.500 TL’ye çıkarılması bekleniyor. Ancak sıkı para politikası ve ekonomik program nedeniyle en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilemeyeceği düşünülüyor.

Kök Maaşa Seyyanen Zam Mümkün Mü?

Kök maaş, kişilerin çalışma hayatı boyunca maaşlarından kesilen uzun vadeli primler vasıtasıyla bağlanan maaştır. Eğer emekli maaşınız 10 bin TL’nin altında ise aradaki fark Hazine tarafından karşılanmaktadır. Kök maaşa seyyanen zam yapılması mümkün mü sorusu ise halen gündemde.

Refah Payı Verilecek Mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği sorusuna yanıt verdi. Bakan Işıkhan, şu an için gündemlerinde böyle bir çalışmanın olmadığını, toplu sözleşme gereği yapılacak artışların olacağını belirtti. Refah payı ile ilgili bir çalışmanın olmadığı ifade edildi.

Editör: Kader GÜL