1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. En az bozulan, uzun kullanımlı araç markaları

En az bozulan, uzun kullanımlı araç markaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni araç alacak olanlar dikkat! En az bozulan, uzun kullanımlı araç markalarını belli oldu!
Artan araç fiyatlarına paralel olarak yükselen araç bakım ve tamir fiyatları, mevcut araç sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Bu noktada devreye giren sektör temsilcileri, en az sorun çıkaran araç markalarını açıkladı. İşte o araç modellerine ilişkin ayrıntılar…

Otomotiv sektörünün en büyük problemlerinden biri haline dönüşen maliyet artışları hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç modellerine yüksek oranlı zamların yansıtılmasına sebep oldu. Bu durum araç sahibi olmak isteyen tüketicileri de köşeye sıkıştırırken uzmanlarda otomobillere ilişkin yeni tavsiyeler geldi.

Artan otomobil fiyatları sebebi ile bütçeleri üzerinde ciddi bir baskı oluşan tüketiciler, şu an satışta olan araç modellerini yakın takip altına aldı. Bütçelerine uygun bir otomobil modeline rastlayabilmek adına araştırmalara devam eden tüketicilere, sektör temsilcilerinden çeşitli tavsiyeler geldi. Günümüzde yalnızca araç satış fiyatlarının değil araç bakım ve tamir fiyatlarının da rekor seviyelere ulaşmış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu kapsamda en az sorun çıkaran araç markalarını sıraladı.

Uygun fiyatlı araç arayışları devam eden tüketiciler için yeni bir liste düzenleyen CarMD, işin yalnızca araç satın almak ile bitmediğinin farkında olan tüketicilere seslendi. Uzun süreli, sağlıklı ve güvenli kullanımı destekleyen araç markalarını tek tek açıklayan CarMD, bu kapsamda zirveyi Japon firmaya verdi.

Uzun süreli araç kullanımını garanti eden araç markaları üzerinde araştırmalar yürüten sektör temsilcileri, ulaştıkları sonuçları tüketiciler ile paylaştı. CarMD tarafından hazırlanan listenin zirvesinde Japon Mazda yer aldı. Bakım ve onarım maliyetleri açısından da diğer otomobil markalarına oran ile çok daha avantajlı fırsatlar sunan Mazda’nın, uzun süreli kullanımı garanti ettiği bildirildi.

EN AZ PROBLEM YARATAN OTOMOBİL MARKALARI
Yürütmüş olduğu araştırma kapsamında uzun vadede kullanıcısının yüzünü güldüren araç markalarına yer veren CarMD, listenin geri kalanını da paylaştı. En az sorun yaratan ve hem bakım hem de tamirat ücretleri ile kullanıcılarını üzmeyen diğer otomobil markaları şu şekilde sıralandı:

En az bozulan, uzun kullanımlı araç markaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!