Mamak Belediyesi tarafından Gökçeyurt Mahallesi'nde oluşturulan Ekolojik Köy, Türkiye'nin önemli isimlerinden Emine Erdoğan'ı ağırladı. Ekolojik Köy ve lavanta bahçelerine yaptığı ziyaret, dikkat çekici anılara sahne oldu. Emine Erdoğan, köyde yer alan coğrafi işaretli, ekşi mayalı ekmeklerin üretildiği bölümü ziyaret etti. Kadınlarla sohbet edip ekmeğin özellikleri hakkında bilgi aldı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin eşlik ettiği ziyaret sırasında, Emine Erdoğan taş fırından çıkan ekşi mayalı ekmekleri denedi ve basın mensuplarına ikram etti.

Ekolojik Köy'de üretilen ürünlerin kurutulduğu "Gıda Kurutma Atölyesi"ne geçen Emine Erdoğan, çalışanlarla bir araya geldi. Kimyasal ilaç kullanmadan gerçekleştirilen üretim teknikleri hakkında bilgi aldı. Zararlı haşerelerle doğal yöntemlerle mücadele ettiklerini vurgulayan çalışanlar, ürünlerin paketlenmesinde çevre dostu malzemeler kullanıldığını anlattı. Bu yaklaşımı takdir eden Emine Erdoğan, sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekti.

Lavanta bahçesini ziyaret eden Erdoğan, lavanta yağı üretimini inceledi. Lavanta kolonyası ikramını kabul ederek çevresindekilere dağıttı. "Arıcılık Atölyesi"nde, arı kovanları ve arı havası yöntemi hakkında bilgi aldı. Ardından, peteklerden sağım yapılarak elde edilen süzme balın dolumunu gerçekleştirdi. Emine Erdoğan, lavanta ürünlerinin satıldığı yeri de gezdi. Tohum Ambarı'ndaki ata tohumları ve ekim uygulamaları hakkında bilgi aldı. Lavanta hasadına da katılarak, çocuklarla sohbet etti ve hasat yaptı.

Samsun Amisos Tepesi Nasıl Gidilir Samsun Amisos Tepesi Nasıl Gidilir

Mamak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKOP) Başkanı Neşe Çayır, kooperatifin coğrafi işaretli ürünler ürettiğini ve ata tohumlarıyla ekolojik tarım yaptığını açıkladı. Ürünlerin doğrudan satışı ve işlenerek değerlendirilmesiyle kadınlara istihdam sağladıklarını belirtti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise Emine Erdoğan'a, sezonun ilk süzme balını hediye etti.

Editör: Çetin KEYDAL