1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Emekli Maaşında Yeni Formüller: AK Parti’den Son Dakika Açıklamaları!

Emekli Maaşında Yeni Formüller: AK Parti’den Son Dakika Açıklamaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekliler için yeni düzenleme masada. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in açıklamaları gözleri emeklilerle ilgili yapılacak düzenleme ve desteklere çevrildi. Taban maaş ve kök maaş ile ilgili değişiklikler tartışılırken, çalışılan günün de emekli maaşında etkili olması konuşuluyor. Bu arada Aile Bakanlığı’nın emekli kart projesi de gündemde…

En düşük emekli maaşı Ocak-Haziran dönemi için 10 bin TL’ye yükseltildi. SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 11,68’lik ek zam ile yüzde 49,25’e çıktı. Emekliler yılına özel yeni düzenlemeler yapılacak. AK Parti’den açıklama geldi.Emekli Maaşında Yeni Formüller Ak Parti'den Son Dakika Açıklamaları!

Emekliye Refah Payı Uygulaması Sürdü

Milyonlarca emekli için Ocak ayında yapılan refah payı artışı ve enflasyon zammı ile birlikte yüzde 49,25’lik zam ortaya çıkmıştı. Emekliler zamlı maaşlarını alırken bu kez ikramiyelere yüzde 50 oranında artış yapıldı ve 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartıldı.

Emekli İkramiyesi Ödemesi Nisanın İlk Haftasında

Nisanın ilk haftasında emekliler Ramazan Bayramı ikramiyelerini almış olacaklar. Daha sonra Kurban Bayramında da 3 bin lira ödenecek ve toplam 2024 yılı ikramiyesi 6 bin liraya ulaşacak.

Emeklilerin Hayatını Kolaylaştıracak Adımlar Atılacak

Bu yılın Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekliler yılı ilan edilmesinin ardından destekler bununla da sınırlı kalmayacak. Emeklilerin hayatını kolaylaştıracak, onların yaşam standartlarını yukarı çekecek, gelirlerini artıracak birçok düzenleme ve değişiklik de gündeme gelecek.

Emekli Maaşı ve Destekler İçin Yeni Formüller Masada

Üzerinde çalışılan destekler kapsamında kök maaşların yükseltilmesinin de olduğu ifade ediliyor. Bilindiği gibi birçok emekli asgari ücretle çalışmasından dolayı ya da 3.600 kısmi emeklilik 1.800 gün malulen emeklilik gibi sebeplerle düşük maaş alıyor.

AK Parti’den 2 Önemli Açıklama

Emeklilerle ilgili maaşlar dışında da bazı indirim ve ayrıcalıklar, bazı destekler yine gündemde yerini koruyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu Nisan ayında meclisin açılmasıyla birlikte emeklilerle ilgili desteklerin değişik paketler halinde TBMM gündemine geleceğini söylemişti.

2024 Yılında Emekliler İçin Atılan Adımlar

SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olarak açıklandı. Başkan Erdoğan’ın talimatıyla bu oran yüzde 11,68 ilave artışla yüzde 49,25 olarak uygulandı. Maaş farklarını tüm emekliler aldı. Hazine desteğiyle uygulanan taban maaşlar arttı. En düşük emekli maaşı Ocak-Haziran dönemi için 7500 TL’den 10000 TL’ye çıkarıldı. 2000 TL olarak uygulanan bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye çıkarıldı. Böylece tüm emekliler 2024 yılında 6 bin TL ikramiye ödemesi alacak. Düzenlemelerden dul ve yetimler de faydalandı.

Emekli Maaşında Yeni Formüller: AK Parti’den Son Dakika Açıklamaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!