1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Emekli Maaşı Düzenlemesi En Düşük Maaş Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşı Düzenlemesi En Düşük Maaş Ne Kadar Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 yılı sonunda emekli maaşları için yapılacak düzenlemeler ve zamlar hakkında bilgi veriliyor. Ekim enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber, Ocak 2024’te SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zammın belirleneceği ifade ediliyor. En düşük emekli maaşının Nisan 2023’te 7.500 TL’ye yükseltildiği ve Ocak ayında tekrar artırılacağı belirtiliyor. Ayrıca, Cumhuriyet ikramiyesi olarak 5.000 TL ödeme yapılacağı ve bu ödemelerin Kasım’ın 15’inde gerçekleşeceği bilgisi veriliyor.

Zam takvimiyle ilgili olarak, Aralık ayında asgari ücretin belirleneceği ve Ocak başında TÜİK’in Aralık enflasyonunu açıklayarak 6 aylık enflasyon oranının netleşeceği belirtiliyor. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 65 olduğu ifade ediliyor.

Emekli ve memur maaşları için 6 aylık zam oranlarının TCMB’nin beklentisine göre hesaplandığı ve bu beklentinin gerçekleşmesi halinde emekli maaşlarının ne kadar artacağına dair bilgi veriliyor.

Son olarak, Ocak sonrası dönemde asgari ücret, memur ve emekli maaşları için yeni bir sistem devreye girebileceği ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konuda işaretler verdiği belirtiliyor.

Emekli Maaşı Düzenlemesi En Düşük Maaş Ne Kadar Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!