1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Ekşili Köfte Tarifi, 5 Dakikada Hazırlayın!

Ekşili Köfte Tarifi, 5 Dakikada Hazırlayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekşili Köfte Yapılışı

Malzemeler

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı un
2 adet patates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
1 su bardağı yoğurt
Yapılışı

Köfte Harcı

Pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
Bir kaba kıyma, pirinç, soğan, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu alıp yoğurun.
Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın.
Sebzeler

Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın.
Patates ve havucu küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
5 dakika kadar kavurduktan sonra domates salçasını ekleyip karıştırın.
Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
Terbiye

Kaynayan suya köfteleri ekleyip kısık ateşte pişirin.
Köfteler pişip şiştikten sonra limonu sıkıp suyunu tencereye ekleyin.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve limon suyunu çırpın.
Tenceredeki yemeğin suyundan iki kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştırın.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Köfte harcına pirinç yerine bulgur da ekleyebilirsiniz.
Köfteler pişerken dağılmaması için iyice yoğurmanız önemlidir.
Sebzeleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
Terbiyeyi eklerken dikkatli olun, tencerenin dibine tutmasın.
Ek Bilgiler

Ekşili köfte, Türkiye’nin birçok bölgesinde sevilerek tüketilen bir yemektir.
Köfte harcına arzuya göre maydanoz, dereotu, nane gibi otlar da ekleyebilirsiniz.
Sebzeleri yerine kabak, patlıcan, kereviz gibi farklı sebzeler de kullanabilirsiniz.
Terbiye yerine yoğurt yerine unlu sos da kullanabilirsiniz.
Ekşili Köftenin Değişik Versiyonları

Sivas Ekşili Köfte: Sivas yöresine özgü ekşili köfte, köfte harcına çam fıstığı ve ceviz de eklenerek yapılır.
Malatya Ekşili Köfte: Malatya yöresine özgü ekşili köfte, köfte harcına nar ekşisi eklenerek yapılır.
Adana Ekşili Köfte: Adana yöresine özgü ekşili köfte, köfte harcına biber salçası eklenerek yapılır.
Ekşili Köftenin Servisi

Ekşili köfte, sıcak olarak servis edilir. Yanına pirinç pilavı, bulgur pilavı veya makarna ile servis edilebilir. Afiyet olsun!

Ekşili Köfte Tarifi, 5 Dakikada Hazırlayın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!