1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı: Alınan Kararlar

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı: Alınan Kararlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplantının ana gündemi, Türkiye’nin finans piyasalarının gelişimini ve istikrarını destekleyecek politikalar ve tedbirler oluşturmaktı. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Toplantı sonucunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan yapılan açıklamada, finansal piyasalarda Türk Lirası cinsinden enstrümanların çeşitlendirilmesi ve yatırımcılar için daha cazip hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca, ekonomik iyileşme ve kalıcı istikrarı sağlama hedefi doğrultusunda sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik büyümeyi desteklemek, stratejik yatırımları teşvik etmek, finansal istikrarı güçlendirmek, yurt içi tasarrufları artırmak, kaynak dağılımını etkinleştirmek ve finansmana erişimi artırmak için çalışmaların planlandığı ifade edildi.

Ayrıca, toplantıda katma değeri yüksek ve ihracat odaklı yatırımları teşvik etmek, dışa bağımlılığı azaltmak ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla yeni stratejiler ve yol haritaları üzerinde de görüşüldü. Aynı zamanda, altın varlıklarının ekonomiye kazandırılması için planlanan adımlar, dijital para uygulamaları ve dijital varlıkların geleneksel ödeme sistemlerine etkileri ve çözüm önerileri ile Dijital Türk Lirası Projesi ele alındı.

Ayrıca, Katılım finans ekosisteminin geliştirilmesine yönelik mekanizmalar ve Katılım Finans Çerçeve Kanunu hazırlıkları da görüşüldü.

Bu toplantı, Türkiye’nin ekonomik hedeflerini ve politika planlarını koordine etmek için önemli bir platform olarak görünüyor ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu, ülkenin finans piyasalarının gelişimini ve istikrarını sağlamak için çeşitli tedbirler üzerinde çalışmaktadır.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı: Alınan Kararlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!