1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Ekonomi Canlanıyor, Ticaret Bakanı Bolat Sektörlere İndirim Çağrısı Yapıyor

Ekonomi Canlanıyor, Ticaret Bakanı Bolat Sektörlere İndirim Çağrısı Yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KONSİAD) düzenlediği istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’deki çeşitli sektörlere indirim yapma çağrısını yineledi. Otomotiv sektöründeki sıkıntıların hükümet tedbirleriyle çözüldüğünü belirten Bolat, bu sektörde stoklarda bir artış olduğunu ve bu sayede yüzde 15-20’ye varan indirimlerin gerçekleştiğini ifade etti.

Ayrıca emlak sektöründe de benzer bir durumun yaşandığını belirten Bolat, marketlerin çağrısına kulak vererek indirim kampanyalarına başladıklarını, diğer sektörlerden de benzeri adımlar beklediklerini belirtti.

Bolat, aynı çağrının hizmet sektörüne de yapıldığını vurgulayarak, özellikle lokantalar, oteller ve diğer hizmet kuruluşlarının fiyatları normalleştirmesi ve halkın daha fazla alışveriş yapabilmesi için indirim yapmalarını istedi.

Siyasi istikrarın ekonomik istikrar ve gelişme için önemli olduğunu vurgulayan Bolat, Türkiye’nin ekonomik başarılarından bahsederek, pandemi döneminde dahi büyüme sağlandığını ve istihdamın arttığını belirtti.
Türkiye’nin günlük 1 milyar dolarlık ihracat yaptığını ifade eden Bolat, ülkenin ihracatının artarak devam ettiğini ve bu alanda yapılabilecek daha çok iş olduğunu söyledi.

Ekonomi Canlanıyor, Ticaret Bakanı Bolat Sektörlere İndirim Çağrısı Yapıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!