1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. Eğitimde Köklü Değişiklikler: MEB’in Yeni Kararlar

Eğitimde Köklü Değişiklikler: MEB’in Yeni Kararlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan yeni kararlar şunlardır:

Açık Liselere Geçiş Zorlaştırıldı: Artık sadece istisnai durumda olan öğrenciler, açık liseye geçiş yapabilecekler. Özellikle milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, bakanlıkça mazereti uygun görülenler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak.

Sınıf Geçmek İçin 50 Ortalama Yeterli Olmayacak: Daha önce bir üst sınıfa geçiş için gerekli olan 50 ortalama artık yeterli olmayacak. Öğrencilerin sınıf geçmeleri için derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olmaları gerekecek. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecekler.

Yeni Ders Ortalaması ve Başarısızlık: Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla üç dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecekler. Ancak liselerde dört ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacaklar. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.

Cep Telefonu Kullanımı: Öğrencilerin eğitim ortamlarında cep telefonları ve diğer bilişim araçlarını kullanmalarına yönelik tedbirler alınacak.

Sınavlarda Değişiklik: Sınavlar artık cevaplarını öğrencinin oluşturduğu ve farklı bilişsel düzeylerdeki kazanımları ölçen maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacak. Liselerde tüm kademelerde sınavlar, klasik ölçme yöntemleriyle yapılacak. Türk dili ve edebiyatı dersi sınavları da dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak.

Öğretmenlerde Doğum Sonrası Nöbet: Öğretmenlere, doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yıllık sürenin sonuna kadar istememeleri halinde nöbet görevi verilmeyecek. Bu düzenleme doğum sonrası bir yıl nöbet tutmama hakkını iki yıla çıkarmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sistemi üzerinde yapılan önemli değişiklikleri ve düzenlemeleri içermektedir. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bu yeni düzenlemelere dikkat etmelidir.

Sınıf geçme kriterleri de değişiyor; 50 ortalama artık yeterli değil, öğrenciler derslerdeki başarılarına daha fazla odaklanmalı. Cep telefonu kullanımı denetim altına alınıyor ve sınavlar yeni bir düzenleme ile yapılacak. Ayrıca, doğum sonrası nöbet süresi öğretmenler için iki yıla çıkarıldı. Bu değişiklikler, eğitim sisteminin daha disiplinli ve başarılı öğrencilere odaklanan bir yapısını yansıtıyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bu yeni kuralları dikkate almalı ve eğitim süreçlerini bu yönde planlamalıdır.

Eğitimde Köklü Değişiklikler: MEB’in Yeni Kararlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!