1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. Eğitimde Akademik ve Bürokratik Deha: Yusuf Tekin’in Yolculuğu

Eğitimde Akademik ve Bürokratik Deha: Yusuf Tekin’in Yolculuğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yusuf Tekin, 1 Ocak 1970 tarihinde Erzurum’un Tortum ilçesinde doğmuş bir Türk akademisyen ve bürokrattır. İşte Yusuf Tekin’in biyografisi:

Doğum Yeri: Erzurum, Türkiye
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1970
Eğitim ve Akademik Kariyeri:

İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı.
Lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 1989-1994 yılları arasında aldı.
Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında yüksek lisans derecesini 1997 yılında, doktorasını ise 2002 yılında tamamladı.
2007 yılında Siyaset Bilimi alanında doçent unvanı aldı.
Mesleki Kariyeri:

Akademik kariyerine 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı.
2002 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı.
Aynı fakültede 2007 yılına kadar Yardımcı Doçent olarak görev yaptı.
2007-2010 yılları arasında Doçent olarak çalıştı.
Bu süre içinde Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Dekan Vekilliği, Üniversite Senato üyeliği, Fakülte ve Enstitü Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu.
Sonraki Kariyeri:

2010 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı.
Aynı yıl Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür yardımcılığı görevine atandı.
2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Akademik Katkıları:

Yusuf Tekin, üniversitelerde ve sivil toplum kuruluşlarında 19. yüzyıl Osmanlı modernleşmesi, Türk siyasal hayatı, Türk demokrasi tarihi, seçim sistemleri, anayasalar, insan hakları gibi konularda dersler ve konferanslar verdi. Ayrıca bu konularda yayınlanmış kitapları ve akademik dergilerde makaleleri bulunmaktadır.
Sivil Toplum ve Danışmanlık:

Akademik hayatı boyunca gençliğin sorunları ve gençlik politikaları üzerine seminerler verdi, danışmanlıklar yaptı ve akademik projeler yürüttü. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde bu tür çalışmalara katıldı.
Özel Yaşamı:

Doç. Dr. Yusuf Tekin evli ve üç çocuk babasıdır.
İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Güncel Görevi:

Doç. Dr. Yusuf Tekin, bilgilerimizin son güncelleme tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmaktadır.Yusuf Tekin (1) Eğitim hayatına Rize’de başlayan Tekin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Akademik kariyerine Cumhuriyet Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Tekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmış ve akademik kariyerinde yükselerek doçent unvanını kazanmıştır.

Yusuf Tekin’in akademik katkıları arasında 19. yüzyıl Osmanlı modernleşmesi, Türk siyasal hayatı, Türk demokrasi tarihi, seçim sistemleri, anayasalar ve insan hakları gibi önemli konular bulunmaktadır. Bu konularda yazdığı kitaplar ve akademik makaleler, Türk siyasi düşüncesine katkı sağlamıştır.

Ayrıca, gençliğin sorunları ve gençlik politikaları üzerine seminerler vermiş, sivil toplum örgütlerinde danışmanlık yapmış ve akademik projeler yönetmiştir. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Şu anki görevi, bilgilerimin güncel olduğu son tarih itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olarak devam etmektedir. Yusuf Tekin, akademik birikimi ve bürokratik deneyimiyle Türk eğitim sistemine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Eğitimde Akademik ve Bürokratik Deha: Yusuf Tekin’in Yolculuğu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!