1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Dünyanın Yeni Enerji Kaynağı: Yenilebilir Enerji

Dünyanın Yeni Enerji Kaynağı: Yenilebilir Enerji

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğanın kaynağı olan ve sınırsız yenilenme ayrıcalığına sahip yenilebilir enerji ile sürdürülebilir enerji gerçekliği biliniyor.
Doğal kaynaklardan yararlanılarak hızla tüketilse dahi tam anlamı ile “tükenme” durumu söz konusu değildir. Doğa var olduğu sürece yenilebilir enerjiyi üretmeye, tüketime sunmaya devam edecektir.

Trafik araçlardan geçilmiyor. Nüfusa bakıldığında hızla çoğalmaya devam etmekte. 
Büyüyen sanayi hacmi, her yeni bir gün enerjiye ihtiyaç duyuyor. 
Yenilikçi teknoloji ile kullanılmadığında çevreye zarar veren kömür, likit ve benzin ise tehlikenin boyutunu gözler önüne sermekte iken, yenilebilir enerjinin değeri ve önemi daha çok arttı diyebiliriz.

Doğanın ve insanların derin bir nefes alabilmesi için devreye giren alternatif enerji üretimi, ekonomik anlamda sağladığı olumlu etkiler ile de tercih edilmeye devam ediliyor.
Süresiz kullanım imkanı sunması, yer kürede nefes alınmaya devam edildiği her an için kullanıma hazır olma ayrıcalığı sunarken, adeta bir kurtarıcı vazifesi görüyor diyebiliriz.
Rüzgar enerjisi, Güneş Enerjisi, Hidrolik Enerji ile Jeotermal ve Biokütle Enerjileri bilinen en tabi enerji kaynakları olurken faydaları neredeyse saymakla bitmiyor.

İnsanlar için güç üretilebilirken aynı zamanda hiçbir yorulma refleksi söz konusu olmadan üretilmesi büyük ölçüde dikkat çekerken, herhangi bir kirliliğe neden olmamaları sebebiyle diğer yakıtlara oranla son derece temizdirler.
Alternatif ve tükenmeyen bir enerji kaynağı olmasını  yanı sıra, Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2023 verilerine bakılacak olursa yenilebilir enerji üretiminde 2,550TWh ile büyüme katetmesi oldukça önemlşi bir hacme liderlik etmesi anlamına geliyor.

Dünyanın Yeni Enerji Kaynağı: Yenilebilir Enerji
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!