Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde geçtiğimiz haftalarda meydana gelen trafik kazası, bir genç kızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Eğil'de 22 Ekim tarihinde akşam saatlerinde Erkan K. idaresindeki 21 KE 910 plakalı hafif ticari araç ile İbrahim Y. idaresindeki 34 HKR 822 plakalı otomobil çarpıştı.

Kaza sonucunda hafif ticari araçtaki Erkan K. ve kardeşi Mehmet K. ile otomobilde bulunan İbrahim Y., Aydın Y., Dilan K. ve Helin Çiçek yaralandı. Yaralılar, 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan Helin Çiçek ile Dilan K., Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Bağlar Belediyespor'dan Azad Baran'a Teklif Bağlar Belediyespor'dan Azad Baran'a Teklif

Dilan K.'nin hastanedeki yaşam mücadelesi devam ederken, Helin Çiçek 14 gün süren doktor müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Çiçek’in cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinin ardından merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor. Yaşanan bu acı kaza, trafik güvenliği ve sürücü dikkati konusundaki önemini bir kez daha vurguluyor. Trafik kurallarına uymak ve dikkatli bir şekilde araç kullanmak, benzer trajedilere engel olabilir. Kazada hayatını kaybeden genç kızın ailesine başsağlığı dilerken, diğer yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Güvenli sürüş, hepimizin sorumluluğundadır ve trafik kazalarını önlemek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Editör: Çetin KEYDAL