1. Haberler
  2. Diyarbakır Haberleri
  3. Diyarbakır’da Filistinliler’e destek yürüyüşü

Diyarbakır’da Filistinliler’e destek yürüyüşü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Filistinlilere Destek Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları kınamak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen yürüyüş, büyük bir topluluk tarafından coşkuyla karşılandı. Selahaddin-i Eyyubi Camii’nde cuma namazının ardından başlayan yürüyüş, Dağkapı Meydanı’nda sona erdi.

Dağkapı Meydanı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, parti üyeleri ve vatandaşlar, “Kahrolsun İsrail” sloganlarıyla İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını şiddetle kınadılar. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Filistin’de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazıyla devam etti.

Vakıf Sözcüsü Menaf Adıyaman, Filistin halkının yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacaklarını vurguladı. Adıyaman, İsrail’in Filistin’i işgal ettiğini ve sivil halkı hedef aldığını belirterek dünya toplumunun bu vahşete sessiz kaldığını ifade etti.

Adıyaman, insan hakları savunucularının İsrail’in Filistin’e karşı işlediği suçlar karşısında sessiz kaldığını ve Gazze’de yaşanan yıkımın, ölümün ve vahşetin göz ardı edildiğini dile getirdi. Gazze’de yaşanan acıların hiçbir insanlık değerine sığmadığını vurguladı.

Vakıf Sözcüsü, tüm Müslüman toplulukları, Kudüs ve Gazze’ye destek olmaya, Siyonist işgale karşı direniş göstermeye ve insani yardım yapmaya çağırdı.

Çermik ve Kulp ilçelerinde de Filistin halkına destek yürüyüşleri düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail’in Filistin’e yönelik işgalini ve saldırılarını kınayarak Filistin halkının yanında olduklarını açıkladılar.

Bu etkinlikler, Filistin halkına olan dayanışmanın Diyarbakır ve çevresindeki topluluklar arasında ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı duyulan tepki artarak devam ediyor.

Diyarbakır’da Filistinliler’e destek yürüyüşü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!