1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Diyarbakır ve Şanlıurfa’da Çok Sayıda Tutuklama

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da Çok Sayıda Tutuklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da dahil olduğu 18 ilde düzenlenen “Narkoçelik-33” operasyonlarında 63 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 46’sının tutuklandığını açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen bu geniş çaplı operasyon, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Bingöl, Kocaeli, Kırklareli, Sakarya, Manisa, Edirne, Adana, Sinop, Karabük, Isparta, Mardin, Iğdır, Erzurum, Batman ve Tekirdağ illerinde gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da Büyük Miktarda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, 1 ton 163 kilogram esrar, 8 milyon 663 bin 938 adet kök kenevir ve 1 milyon 193 bin 600 kök skunk bitkisi ele geçirildi. Bu operasyon kapsamında 10 kişi tutuklandı.

Şanlıurfa’da yapılan operasyonda 28 kilogram metamfetamin ele geçirilirken, Antalya’da 12 kilogram metamfetamin, 14 kilogram skunk ve 1.172 kök kenevir bulundu. Bu illerde yakalanan zanlılar tutuklandı. Kocaeli’nde 23 kilogram bonzai ele geçirilirken, 8 kişi tutuklandı. Ayrıca, Kırklareli’nde 1 milyon 431 bin 308 kök kenevir ele geçirildi ve 7 kişi gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, ülke genelinde zehir tacirlerine karşı yürütülen operasyonların süreceğini belirterek, “Sokaklarımızı zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız” ifadelerini kullandı. Ayrıca, operasyona katılan jandarma personelini tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların sadece Diyarbakır ile sınırlı kalmadığını, ülke genelinde sürecek olan bu mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Bu operasyonlar, ülke genelinde uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da Çok Sayıda Tutuklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!