Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 7 üniversite için aldığı karar doğrultusunda Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelerin belirli bölümlerinde uzaktan eğitim uygulamasına geçilebileceğini duyurdu. Bu karar, 06 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, söz konusu illerdeki üniversitelerin mevcut fiziksel durumları ve öğrencilerin barınma imkanları göz önünde bulundurularak alınmıştır.

Karar kapsamında;

Hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda uzaktan öğretim yapılacağı, üniversitelerin mevcut fiziksel durumu, barınma imkanları gibi etkenler göz önünde bulundurularak belirlenecek.

MEB'in "Velivizyon" Platformu Nedir? MEB'in "Velivizyon" Platformu Nedir?

Uzaktan eğitim ve/veya yüz yüze eğitim almak isteyen tüm öğrencilere, kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerinde özel öğrencilik hakkı verilecek.

Özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrenciler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihini dikkate alarak başvuruda bulunabilecek.

Öğretmenlik Uygulaması dersini yüz yüze alması gereken öğrencilere, bu dersi hali hazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam etme veya sadece bu ders için özel öğrencilik başvurusu yapabilme imkanı tanınacak.

Söz konusu illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan tüm öğrencilere, eğitim öğretim süresine dahil edilmeden, 1 yıl kayıt dondurma hakkı verilecek.Deprem Sonrası 7 Üniversitede Uzaktan Eğitim Kararı (1)Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli 06 Şubat 2023 depremleri sonrasında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki 7 üniversitenin bazı bölümlerinde uzaktan eğitim uygulamasına geçilebileceğini duyurdu. Karar, binaların depremden etkilenme durumu ve öğrenci barınma imkanları göz önünde bulundurularak alındı. Üniversiteler, fiziksel durumlarına göre hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangilerinde uzaktan eğitim yapacaklarına karar verecek. Ayrıca, öğrencilere özel öğrencilik hakkı verilecek ve kayıt dondurma imkanı sunulacak. Kararlar, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki belirli üniversitelerin 2023-2024 eğitim öğretim yılı için geçerli olacak.

Bu kararlar, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki belirli üniversitelerin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için geçerli olacak. Bu üniversiteler ise:

Adıyaman Üniversitesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
İnönü Üniversitesi
İskenderun Teknik Üniversitesi
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Editör: Kader GÜL