1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Deniz ve Havuzlardaki Kalabalık Çocuklarda Enfeksiyon

Deniz ve Havuzlardaki Kalabalık Çocuklarda Enfeksiyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde görevli Prof. Dr. Cumhur Aydemir, suyla temasın artmasıyla birlikte çocuklarda enfeksiyonlara bağlı rahatsızlıkların arttığını ifade etmiştir.

Prof. Dr. Aydemir, yaz aylarında kış aylarına benzer şekilde enfeksiyonların arttığını belirtmiştir. Ateşli hastalıklar, kusma ve ishalli hastalıklar, orta kulak enfeksiyonları, göz enfeksiyonları, bağırsak enfeksiyonları, viral enfeksiyonlar ve idrar yollarındaki enfeksiyonlar gibi çeşitli enfeksiyon türleri sıklıkla karşılaşılan rahatsızlıklardır.
Son bir ayda özellikle sularla temasın artmasıyla hastalıklarda artış yaşandığını belirtmiş ve bebeklerde, özellikle 1 yaş altı çocuklarda, bağırsak enfeksiyonları, kusma ve ishalli hastalıkların daha sık görüldüğüne dikkat çekmiştir. Bebeklerin beslenmesine özen gösterilmesi, temiz beslenme, kişisel hijyenin önemi ve mamaların iyi yıkanıp hazırlanması gibi önlemlerin alınması gerektiğini belirtmiştir.

Ayrıca, küçük bebeklerin ilk 6 ay içinde suya sokulmaması ve havuzlardan bir yaşına kadar uzak tutulması gerektiğini ifade etmiştir. Eğer zorunlu bir durumda deniz veya havuza girilecekse, hijyen kurallarına dikkat edilerek kontrolü yapılmış yerlerde bu uygulamaların yapılmasının önemine vurgu yapmıştır. Bazı vakalarda enfeksiyonların ciddi klinik tablolara yol açabileceğini belirtmiştir.

Bu nedenle, çocukların deniz ve havuzlarda eğlenirken hijyen ve güvenlik kurallarına dikkat edilmesi, besinlerin uygun şekilde hazırlanması ve küçük bebeklerin özellikle hassas dönemlerinde su temasından kaçınılması önemlidir.
 

Ancak bu dönemde çocuklarda enfeksiyon rahatsızlıklarında da artış görülmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde görevli Prof. Dr. Cumhur Aydemir’e göre, suyla temasın artması enfeksiyon hastalıklarının yayılmasına neden olmaktadır. Özellikle çocuklarda sık rastlanan enfeksiyonlar arasında ateşli hastalıklar, kusma ve ishal, orta kulak enfeksiyonları, göz enfeksiyonları, bağırsak enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları bulunmaktadır. Bu nedenle, özellikle küçük bebeklerin ve 1 yaş altındaki çocukların deniz ve havuzlara sokulmaması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi önemlidir. Sağlıklı bir yaz geçirebilmek için su temasıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması ve çocukların hassas dönemlerinde suya sokulmaması büyük önem taşımaktadır.

Deniz ve Havuzlardaki Kalabalık Çocuklarda Enfeksiyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!