1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Deniz Kuvvetlerine Güç Katacak GEMED Projesi Kabul Testlerini Tamamladı

Deniz Kuvvetlerine Güç Katacak GEMED Projesi Kabul Testlerini Tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GEMED (Gemi Muharebe ve Etkinlik Değerlendirme) Projesi, Türk savaş gemilerinin analiz, tedarik, sistem ve taktik geliştirme yeteneklerini artırmayı amaçlayan bir inisiyatiftir. Bu proje kapsamında STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Türk ordusunu milli ve yenilikçi sistemlerle donatmayı hedeflemektedir.

TÜBİTAK SAVTAG 1007 programı çerçevesinde STM ve diğer paydaş kurumlar tarafından geliştirilen GEMED Modeli Projesi’nin kabul testleri başarıyla tamamlanmıştır.

GEMED, Deniz Kuvvetlerinin muharebe platformlarının muharebe etkinliklerini değerlendirebilme yeteneği sağlayarak, taktik geliştirme, tasarım ve tedarik kararlarında bilimsel karar desteği sunar. Proje kapsamında 100’e yakın muharebe unsur ve alt sistemlere ait modeller geliştirilmiştir. Bu modeller aracılığıyla su üstü, su altı ve hava operasyonlarına yönelik etkinlik analizleri gerçekleştirilebilir. Ayrıca, muharebe senaryolarının analizi sahadan önce simülasyon ortamında tekrarlanarak yapılabilecektir.

Kullanıcılar, farklı platform sistem konfigürasyonları, karar mekanizmaları ve davranışlar için deney tasarlayabilirler. Simülasyon sonuçları, çok kriterli karar verme teknikleri ile analiz edilebilir.

Bu proje sayesinde, Deniz Kuvvetleri harbe hazırlık seviyesini en üst seviyeye çıkararak güçlerini artırabileceklerdir. GEMED, savaş gemilerinin analiz, tedarik, sistem ve taktik geliştirme kapasitelerini önemli ölçüde artıracaktır.

Deniz Kuvvetlerine Güç Katacak GEMED Projesi Kabul Testlerini Tamamladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!