Ege ve Akdeniz'in kucaklaştığı doğal ve tarihi güzelliklerin eşsiz bir buluşmasına sahne olan Dalyan Kanalı, Ortaca sınırları içerisinde yer alarak dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu benzersiz doğa harikası, ziyaretçilerini kendine hayran bırakan tarihi ve doğal zenginlikleri ile ünlü bir destinasyon haline gelmiştir.

Bölgenin etkileyici manzarasına tanık olanlar, Dalyan Kanalı'nın büyüsüne kapılarak mest olmaktadır. Bu doğa cennetinin güzellikleri, insanları tekrar tekrar ziyaret etmeye teşvik etmektedir. Dalyan, tarih, doğa ve turizminin merkezi haline gelmiş ve bu yolda yapılan çalışmalar olumlu sonuçlar doğurmuştur.

Birçok doğal güzelliği bünyesinde barındıran Dalyan'ın en dikkat çekici özelliklerinden biri Avrupa'nın en iyi 10 plaj bölgelerinden biri olarak kabul edilen İztuzu Plajı'na komşu olmasıdır. Dalyan Kanalları ise son yapılan çevre düzenlemeleri ve temizlik çalışmalarının ardından parlak bir görünüme kavuşarak bölgenin görsel cazibesini artırmıştır. Kanalın etrafındaki kaya mezarları ise bölgenin tarihi zenginliğine tanıklık etmektedir.

Inside Out 2: Dünya Çapında Gişe Rekorları Kırıyor! Inside Out 2: Dünya Çapında Gişe Rekorları Kırıyor!

Dalyan, Köyceğiz Gölü'nün sularını denize taşıyan, göl ayağı olan 10 kilometrelik bir kanala sahiptir. Kanalın menderesler çizerek denize ulaşması, bölgenin doğal güzelliklerini vurgular. Bu kanal üzerinde düzenlenen tekne turları, bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı olmuştur.

Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde yer alan Dalyan, sadece tatlı su balıklarının yaşam merkezi değil, aynı zamanda birçok endemik bitkinin de ev sahipliğini yapmaktadır. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, bölgenin korunması ve gelecek nesillere aynı güzellikte aktarılması amacıyla önemli çabalar sarf ettiklerini belirtmektedir. Dalyan'ın doğal güzelliklerini koruma ve tanıtma amacıyla yürütülen çalışmalar, "Sevdamız Ortaca" sloganıyla devam edeceklerini göstermektedir. Dalyan Kanalı'nın benzersiz güzelliği ve zenginliği, doğa ve tarih tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya devam edecektir.

Editör: Çetin KEYDAL