1. Haberler
  2. Güncel Haberler
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çiftçilere Müjdeli Haberler: Kredi Limitleri Yeniden Belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çiftçilere Müjdeli Haberler: Kredi Limitleri Yeniden Belirlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarımın ana vatanı olan Anadolu’da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz. Küçük ekipman kredisinin limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerimize verilen kredinin limitini 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz. Genç çiftçi ve kadın çiftçi kredisi limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz” dedi.

Ziraat Bankası Türk Tarımının Lokomotifi Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma” temalı buluşmada dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. “Tarımda sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği, coğrafi işaretli ürünler ve tarımda markalaşma, tarımın geleceği teması altında yapılan ve yapılacak olan tartışmaların sektörümüz açısından yol gösterici olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle 160 yılı aşkın süredir çiftçimizin üreticimizin yanında yer alan Ziraat Bankamıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. 1863 yılından beri Ziraat Bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu. Savaş dönemleri dahil ülkemizin yokluk günlerinde bankamız çiftçinin, esnafın, tüccarın, girişimcinin yanında yer aldı. Üretimcilerimizin insanımızın iliğini sömüren tefecilerin ve faiz lobilerinin pençesine düşmemesi noktasında hayati rol üstlendi. Ziraat Bankası dün olduğu gibi bugün de ülkeyi ve milleti önceleyen duruşunu muhafaza ediyor. Ziraat varsa memleketin dört bir yanında ziraat var anlayışıyla Türkiye’nin tarım sektörüne güçlü destek veren bankamızı ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum.”

Tarım Sektörünün Tüm Paydaşları İşbirliği İçinde Olmalı

Bugünkü programın Ziraat Bankası’nın kuruluş gayesini, misyonunu ve asli vazifesini yerine getirdiğini gösterdiğini belirten Erdoğan, “81 ilden 2 binden fazla sektör temsilcisinin bir araya geldiği bu buluşmanın tarım ekosisteminin gelişmesine katkı sunacağına yürekten inanıyorum. Biraz evvel genç ve kadın çiftçilerimiz ile kooperatif ürünlerinin yer aldığı stant alanını ziyaret ettik. Ülkemiz tarımının çeşitliliğine ve zenginliğine burada tekrar şahit olduk. Bu hazineyi ne kadar ileriye taşırsak Türkiye için o kadar iyi olacaktır. Tarım sektörünün tüm paydaşlarının el ele vermesi, iş birliği ve dayanışması içinde hareket etmesi önemlidir. Tarım sektörünün bütün aktörlerini aynı zamanda buluşturan bu tarz programlar, anlayış birliğinin tesisini kolaylaştırmaktadır. Değerli fikirleriyle bugünkü buluşmaya katkı sunan tüm hocalarımıza ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum. Ziraat Bankası yönetimini buluşmaya öncülük ettikleri için tebrik ediyorum. Ülkemizin kalkınmasına, ekonomimizin büyümesine, sofralarımıza ulaşan çeşitli nimetlerin üretimine alın teri dökerek vesile olan çiftçilerimize de buradan bir kez daha selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum.”

Dünya’daki Tüm Ülkeler Gibi Bizim de Sıkıntılarımız Var

Erdoğan, elini vicdanına koyan herkesin kabul ettiği hakikatin, “Ülkemizin son 21 yılda başarı hikayesi yazdığı alanların en başında tarım, hayvancılık ve su ürünleri vardır” olduğunu belirtti. “Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizim de sıkıntılarımız var. Tarımsal girdi fiyatlarındaki artış, kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki dalgalanmalar, gübre fiyatlarındaki artışlar, işçi eksikliği gibi sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. Tarım sektörümüzün 21 yılda elde ettiği başarıların değersizleştirilmesine mahal vermeden milletimizin en çok şikayet ettiği hususlara odaklanarak Türkiye’yi hedeflerine ulaştıralım istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çiftçilere Müjdeli Haberler: Kredi Limitleri Yeniden Belirlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!