İşte 2022 Cuma mesajlarından bazıları:

"Duaların geri çevrilmeyeceği bugünde rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın güzel Mevlam."

"Allah'tan bir dua gibi Peygamber'den bir armağan gibi sevabınız boI oIsun! HayırIı CumaIar…"

"Gönlümüzden geçenler ömrümüze yazılsın. Herkese içindeki iyilik kadar iyi bir hayat dilerim. Kurumuş kütüğe bile nice çiçekler bahşeden Yüce Rabbim! Kuruyan yüreklerimizi de Rahmet yağmurlarınla yeşert. Hayırlı Cumalar."

"Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla 'Her türlü hamd ve övgü, kuluna Kitab'ı indiren ve onda hiçbir yanlışlığa yer vermeyen Allah'a mahsustur.' (Kehf, 18/1) Dualarınızın kabul olması dileğiyle."

"Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim."

"Allah'ım; Yolda olana 'Selâmet' Hasta olana 'Afiyet' Darda olana 'Metanet' Nasip Eyle.. Hayırlı cumalar."

"Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim."

"Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim."

"Cumanız her zamanki gibi bayram olsun, hüzünler dönüşsün sevince. Rabbim yaralarımızı sarsın, kalbimizdeki marazları gidersin Şafi namıyla. Cumanız mübarek olsun!"

"Allahım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı na.sip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim."

"Ey Rabbim, bize cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim."

"Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, ne de dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun..."

"Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman o saatte namazda Allah'tan bir hayır isterse, Allah ona istediğini verir." (Buhârî, De'avât, 61)

"Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin. Hayırlı cumalar."

"Allah'a davet eden, salih amel işleyen ve ben gerçekten müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir? (Fussilet Suresi 33. Ayet)"

"En faziletli günlerden biri de Cuma günüdür" buyurmuş ve bu günde kendisine çok salât ü selâm getirilmesini istemiştir. (İbn Hıbbân, Ed"ıye, No: 910)Cuma Gününün İslam'daki Eşsiz Önemi"Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir." (İsfehani)

Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır

"Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim."

"Af dilemekten çekinmeyin, Hiçbir günah Allah'ın Rahmetinden büyük değildir. Hayırlı Cumalar. Selam ve dua ile."

"Ey benim güzel mevlam! Benim senden istedikIerimi değil; senin bende görmek istediklerini yaşat bana. Hayırlı Cumalar!"

"Yüzümüzü güzelleştirdiğin gibi, Ahlakımızı da güzelleştir. İmanımızı tazele ve bizleri Senin yolundan ayırma..! Amin. Hayırlı Cumalar."

"Bir gün dünyaya ait bir derdin olursa rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme, derdine dönüp benim büyük bir rabbim var de. Hayırlı cumalar."Cuma Gününün İslam'daki Eşsiz Önemi (1)Cuma, İslam dininde özel bir öneme sahip olan ve haftanın yedinci günü olan cumartesi ile haftanın birinci günü olan pazar arasında yer alan mübarek bir gündür. İslam inancına göre, Cuma günü özellikle öğle vakti kılınan Cuma namazı, Müslümanlar için büyük bir ibadet ve toplumsal bir etkinlik olarak kabul edilir. Cuma namazı, camilere akın eden Müslümanlar tarafından cemaatle kılınır ve bu ibadetin ardından özel bir dua olan Hutbe okunur.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hadislerinde Cuma gününün faziletleri anlatılmış ve bu günün özel ibadetlerle geçirilmesi teşvik edilmiştir. Cuma günü duaların kabul edildiğine inanılır ve bu günün önemi, Müslümanlar arasında yüksek bir saygı ve sevgiyle karşılanır.Cuma Gününün İslam'daki Eşsiz Önemi (3)Cuma günü ayrıca Müslümanlar için bir toplumsal dayanışma vesilesidir. Camilere gelen insanlar, bir araya gelir, dualarını eder ve birbirleriyle selamlaşır. Cuma, İslam toplumunda birlik ve beraberliği güçlendiren, manevi bir yenilenmeyi simgeler.
Cuma günü İslam dininde büyük bir öneme sahip olan ve Müslümanlar için ibadet, dua, toplumsal dayanışma ve manevi yenilenme anlamına gelen özel bir gündür. Bu gün, Müslümanlar için hem Allah'a yakınlaşma fırsatı hem de toplumsal bir birlik ve beraberlik vesilesidir.

Editör: Egemen KEYDAL