CHP’nin pusulası şaşırdı! Atatürk düşmanları İzmir’de listede

adsiz-tasarim-2023-04-11t191406186.png

CHP’nin pusulası yönünü şaşırdı! Atatürk düşmanları İzmir’de liste başı
CHP İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterilen Yüksel Taşkın’ın “Kemalizm ırkçılıktır” dediği, 8. sıradan aday yapılan Hacer Foggo’nun da Kemalizmi faşistlik olarak nitelendirdiği ortaya çıktı. 2. bölgede liste başı yapılan LGBTİ savunucu Gökçe Gökçen’in yaptığı paylaşımlar da uzun süre konuşulmuştu. Söz konusu isimlerin İzmir’de liste başına yazılmasına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: Atatürk düşmanları, şanlı ordumuza çocuk katili diyenler, FETÖ aparatı Taraf yazarı, bölücü severler İzmir’de liste başı. İzmirlinin, Atatürkçülerin çantada keklik olmadığını 14 Mayıs’ta göreceksiniz!

CHP İzmir milletvekili aday listesinde, partinin çizgisinden uzak bazı isimlerin yer aldığı görüldü. Yeniasır’ın haberine göre; CHP’nin İzmir 1. bölge 1. sıradan ithal bir şekilde aday yaptığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ın “Kemalizm ırkçılıktır” dediği, yine seçilmesi muhtemel 8. sıradan aday yapılan Hacer Foggo’nun da Kemalizmi faşistlik olarak nitelendirdiği ortaya çıktı.

Bu arada Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarının medya aparatı Taraf Gazetesi yazarı olan Taşkın listede 1. sırada yer alırken Ergenekon davasında hapis yatan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın ise onun bir sıra arkasında aday yapılması da ilginç bir tablo oluşturdu. Bu arada İzmir’de 2. bölgede liste başı yapılan bir başka CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in ise, LGBTİ’nin en büyük savunucularından biri olduğu ortaya çıktı.

Exit mobile version