1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. CHP’de Tarihi Değişim Özgür Özel’in Yeni Dönemi Başlıyor

CHP’de Tarihi Değişim Özgür Özel’in Yeni Dönemi Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olmasıyla birlikte, parti içinde bir dizi önemli değişiklikler bekleniyor. Öncelikle, genel başkanlık devir teslimi gerçekleşecek. Özgür Özel, genel başkanlık mazbatasını aldıktan sonra önce eşi ile Kılıçdaroğlu ailesinin evine gidecek. Daha sonra, Kılıçdaroğlu-Özel çiftleri bir araya gelerek ev ziyareti yapacak ve ardından genel merkeze hareket edilerek devir teslim töreni gerçekleştirilecek.CHP'de Tarihi Değişim Özgür Özel'in Yeni Dönemi Başlıyor (1)Cumartesi günü, Özgür Özel yeni parti meclisini toplayacak ve parti meclisinde merkez yönetim kurulu, yani ‘A Takımı’ belirlenecek. Pazartesi günü ise ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yapılacak. Özel’in, seçim sürecinde genel başkan yardımcılarının görevlendirilmemesi eleştirisine yönelik olarak, MYK’da alanların artırılması bekleniyor.

Savunma politikaları genel başkan yardımcılığına, FETÖ’nün kumpas davasında beraat eden emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu’nun getirilmesi gündemde. Dış Politika Uzmanı İlhan Uzgel’in dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcısı olabileceği, hukuk ve seçim işlerine İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in getirilebileceği konuşuluyor. Gökhan Zeybek’in de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkanlık için adı öne çıkıyor.

Selin Sayek Böke’nin genel sekreter olması ve parti sözcülüğüne getirilmesi beklentiler arasında. Ancak son kararın parti meclisinde alınacağı vurgulanıyor.

Parti grup yönetiminde de değişiklikler bekleniyor. Özel milletvekili olduğu için bir grup başkanlığına gerek olmayacak. Murat Emir’in grup başkan vekili olacağı kulislerde konuşuluyor. Gelecek hafta salı günü de Özel’in ilk grup toplantısı yapması bekleniyor.

CHP’de Tarihi Değişim Özgür Özel’in Yeni Dönemi Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!