1. Haberler
  2. Ankara Haberleri
  3. Canlı Yayın Kabine Sonrası Millete Sesleniş

Canlı Yayın Kabine Sonrası Millete Sesleniş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Eylül 2023, Ankara – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı.

5 Eylül 2023 Ankara – Canlı Yayın

Canlı Yayın başladığında gösterilecektir…

Erdoğan, konuşmasında iç ve dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdi. Rusya-Ukrayna savaşı ve etkileri ile Karadeniz Tahıl Koridoru’nun açılması konusundaki çabalara değinen Erdoğan, “Karadeniz Tahıl Koridoru’nun açılması için yürüttüğümüz diplomatik çabalar olumlu bir seyir izliyor. Rusya, Ukrayna ve BM ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydettik. Önümüzdeki günlerde bu konuda önemli bir mesafe alacağımıza inanıyorum” dedi.

Ekonomideki gelişmelere de değinen Erdoğan, enflasyonla mücadelenin en önemli öncelik olduğunu söyledi. Erdoğan, “Enflasyonun vatandaşlarımız üzerindeki yükünü azaltmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda, KDV indirimleri, vergi indirimleri, sübvansiyonlar gibi pek çok tedbir aldık. Bu tedbirlerin etkilerinin görülmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında ayrıca, G20 ve BM Genel Kurulu’na katılacağını da duyurdu. Erdoğan, “9-11 Eylül tarihleri arasında Hindistan’da yapılacak G20 liderler zirvesine katılacağım. 17-21 Eylül’de ise ABD’nin New York kentinde düzenlenecek BM Genel Kurulu’nda ülkemizi temsil edeceğim” dedi.

Canlı Yayın Kabine Sonrası Millete Sesleniş
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!