1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Braverman’ın Filistin gösterileri sözleri başına iş çıkardı

Braverman’ın Filistin gösterileri sözleri başına iş çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin’e destek yürüyüşlerine tepki gösteren İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı

İngiltere’de 5 haftadır düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşleriyle ilgili, “Bu böyle devam edemez” değerlendirmesini yapan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı.

Görevden alındı

Filistin’e destek gösterilerine karşı tutumuyla tartışmalara neden olan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevinden alındı. BBC’de yer alan habere göre İngiltere hükümetinden bir kaynağın aktardığına göre, Başbakan Rishi Sunak’ın bugün kabinede değişiklik yapması bekleniyor.

Makalenin ardından baskılar artmıştı

Braverman üzerindeki baskılar, Perşembe günü Times’da yayımlanan makalesinin ardından artmıştı. Braverman, Times gazetesinde Perşembe günü yayınlanan makalesinin ardından artan baskı altındaydı. Makalede, İngiltere’deki Filistin yanlısı protestoları eleştiriyor, bunun Kuzey İrlanda’dakileri “rahatsız edici derecede hatırlattığını” söyleyerek düzenleyenleri “Filistin yanlısı çeteler” olarak adlandırıyordu.

Londra polisini yanli olmakla suçlamıştı

Ayrıca Londra Polis Teşkilatını protestolara karşı “çifte standart” uyguladığını ifade ediyordu. Yayımlanmasının ardından başbakanlığın, Braverman’ın makalesini onaylamadığı ortaya çıktı.

Açılan pankartlardan rahatsız oldu

Braverman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Londra’da dün düzenlenen Filistin’le dayanışma yürüyüşü ve aşırı sağcıların Ateşkes Günü kapsamında gerçekleştirdiği eylemlerde Londra polisinin gösterdiği performansı övmüştü. Yaşanan şiddet olaylarında bazı polislerin yaralandığını kaydeden Braverman, yürüyüşte sergilenen bazı pankartları ve sloganları “hastalıklı, tahrik edici ve bazen suç niteliği taşıyan” şeklinde yorumlamıştı.

Braverman’ın görevden alınması, İngiltere’de Filistin-İsrail meselesi konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Braverman’ın yerine kim atanacağı henüz belli değil.

Uzatılmış metinde aşağıdaki noktalara yer verilebilir:

Braverman’ın Filistin yanlısı protestoları “nefret yürüyüşü” olarak nitelendirmesi, İngiltere’deki Yahudi toplumu ve insan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı.
Braverman’ın makalesi, İngiltere’nin Filistin-İsrail meselesi konusundaki tarafsızlığını zedelediğini savunanlar tarafından eleştirildi.
Braverman’ın görevden alınması, İngiltere’de Filistin-İsrail meselesi konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Örneğin, şu şekilde bir paragraf eklenebilir:

Braverman’ın Filistin yanlısı protestoları “nefret yürüyüşü” olarak nitelendirmesi, İngiltere’deki Yahudi toplumu ve insan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı.

İngiliz Yahudiler Konseyi (BJC), Braverman’ın makalesini “incitici ve tehlikeli” olarak nitelendirdi. Konsey, Braverman’ın makalesinin “İngiltere’deki Yahudi karşıtı nefret söylemini körüklediğini” savundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Braverman’ın makalesini “Filistinlileri hedef alan ayrımcı ve tehlikeli bir söylem” olarak nitelendirdi. HRW, Braverman’ın makalesinin “İngiltere’deki Filistinlileri daha da maruz bıraktığını” savundu.

Braverman’ın makalesinin İngiltere’deki Yahudi toplumu ve insan hakları savunucuları tarafından nasıl tepkiyle karşılandığına yer veriliyor. Bu da, Braverman’ın görevden alınmasının nedenlerini daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.

Braverman’ın Filistin gösterileri sözleri başına iş çıkardı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!