Erzurum'un gizli kalmış doğal güzelliklerinden biri olan Bozburun Yarımadası ve Tortum Gölü, ziyaretçilerini büyüleyen manzaralar sunuyor. Karadeniz'e geçiş güzergahı üzerinde bulunan bu bölge, özellikle son dönemde görüntüsüyle dikkat çekiyor. Tortum Gölü, 8 kilometre uzunluğu ve bin metre genişliğiyle etkileyici bir görünüme sahiptir.

Ülke Genelinde Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor Ülke Genelinde Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor

Tortum Gölü ve çevresi, her mevsimde farklı güzelliklere ev sahipliği yapar. Özellikle Bozburun Yarımadası, doğa severleri ve kampçıları cezbetmektedir. Balıklı Mahallesi Muhtarı Selçuk Güner, bu bölgenin Türkiye'de nadir bulunan özelliklere sahip olduğunu ve turizme kazandırılması gerektiğini vurgulamaktadır. Burada su sporlarına elverişli koşullar bulunur ve dört mevsim ziyaretçilere kapılarını açar.

Tortum Gölü, Tortum Çayı üzerinde yer alır ve 18. yüzyılda bir heyelan sonucu oluşmuş bir set gölüdür. Bu göl, Kemerlidağ yamacından kopan kalker bloklarıyla oluşan Tortum Şelalesi'ne ev sahipliği yapar. Göl, bin metre yükseklikte ve yaklaşık yüz metre derinliğindedir. Balıklı köyü yakınında bulunan Bozburun Yarımadası, turistler ve kampçılar için cazip bir destinasyondur. Ayrıca, gölün güney ucunda bulunan küçük bir kuş cenneti, doğa tutkunları için önemli bir çekim merkezidir. Bu vadide, Türkiye'nin dört farklı akbaba türünü görmek de mümkündür. Bozburun Yarımadası ve Tortum Gölü, doğanın büyüleyici bir bütünlüğünü sunar, bu yüzden keşfedilmeyi bekler.

Editör: Çetin KEYDAL