1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Borsada Sert Hareketler 590 Bin Kişi Piyasadan Çıktı

Borsada Sert Hareketler 590 Bin Kişi Piyasadan Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsada Sert Hareketler ve Hisselerdeki Kayıplar

Özellikle yeni halka arz edilen hisselerdeki düşüşler dikkat çekti. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, 22 Aralık Cuma günü 8 milyon 486 bin 149 olan borsadaki hesap sayısı, sadece iki günde 590 bin 793 düşüşle 7 milyon 895 bin 356’ya geriledi.

Dalgalanmanın Nedenleri ve Analizi

Ekonomist Hikmet Baydar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, borsada orta vadeli göstergelerin 6 Aralık’tan bu yana aşağı yönlü sinyal verdiğini belirtti. Noel tatili nedeniyle yabancı yatırımcının piyasada olmaması ve işlem hacimlerinin düşmesi, sinyallerle birleşince piyasanın daha da oynak hale gelmesine neden oldu.

Yüksek oynaklık gösteren hisselerde, ani dalgalanmaların yaşanabileceği uyarısında bulunan Baydar, özellikle 7400’lü seviyelerin kritik bir destek noktası olduğunu vurguladı. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda stop satışların artabileceği uyarısında bulundu.

Yüksek Faiz ve Kredili İşlemlerin Etkisi

Yüksek faiz, kredili işlem yapanların pozisyonlarını taşımasını zorlaştırıyor. Bu durum, maliyetin artmasıyla birlikte pozisyon azaltmalarına neden olabilir. Ayrıca, halka arz edilen hisselerin çoğu zararda bulunuyor, bu da borsadaki kan kaybını tetikliyor.

Yatırımcılar, hisse senetlerindeki yüzde 10’luk taban oluşumlarına dikkat etmeli. Bu tür hisselerde piyasa derinliği oluşmamış olabilir ve spekülatif hareketlere açık hale gelmiş olabilirler. SPK’nın tahtaları kapatabileceği ve işlemleri durdurabileceği riskine karşı dikkatli olunmalı.

Gelecekteki Belirsizlikler ve Olası Riskler

Borsanın önündeki en büyük problemlerden biri yüksek faizlerdir. Yüksek faiz, alternatif getiri aracı olmanın yanı sıra kredili işlem yapanların maliyetlerini artırarak piyasadan çıkmalarına neden olabilir. Ayrıca, jeopolitik risklerin göz önünde bulundurulması gerekiyor. İsrail’e yapılan saldırılar ve Çin ile ABD arasındaki uyuşmazlıklar, piyasada belirsizliği artırabilir.

Yatırımcılar dalgalı hisse senetlerinde dikkatli olmalı ve gelecekteki belirsizliklere karşı hazırlıklı olmalıdır.

Borsada Sert Hareketler 590 Bin Kişi Piyasadan Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!