1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Borsa İstanbul Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışını Gerçekleştirdi

Borsa İstanbul Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışını Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul, bugün büyük bir yükselişle rekor bir günü tamamladı. BIST 100 endeksi, yüzde 2,69 artışla 5.732,86 puandan kapanarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Endeks, önceki kapanışa göre 150,11 puan artış gösterdi ve toplam işlem hacmi 75 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,79 ve holding endeksi yüzde 1,58 değer kazanırken, tüm sektör endeksleri yükseliş kaydetti. En fazla kazandıran sektör ise yüzde 5,92’lik artışla madencilik sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarının merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve artan jeopolitik risklerle negatif bir seyir izlediğini belirtiyor. Bu bağlamda, yurt içi pay piyasalarının pozitif bir ayrışma sergilediği ifade ediliyor.

Yarın arife günü olması nedeniyle piyasaların yarım gün açık olacağı ve haftanın geri kalanında Kurban Bayramı tatili dolayısıyla kapalı olacağı bilgisi veriliyor. Ayrıca, yurt dışında ABD’de yeni konut satışları, dayanıklı mal siparişleri, tüketici güven endeksi ve Richmond Fed sanayi endeksi gibi verilerin takip edileceği belirtiliyor.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.800 seviyesinin direnç, 5.500 ve 5.400 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguluyor.

Borsa İstanbul Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışını Gerçekleştirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!