Bitlis'te 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi

Bitlis, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında bir dizi etkinlikle bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline çelenk sunumuyla başlayan program, saat 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Protokol üyeleri daha sonra Bitlis Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisini izledi. Öğretmen ve öğrencilerin konuşmaları ve şiirlerin okunmasının ardından oratoryo gösterisi sahnelendi.

Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan konserle programa renk katıldı. Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, kurum amirleri, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı program, Atatürk'ün anısına düzenlenen etkinliklerle sona erdi.

Nemrut Krater Gölü'nde Sonbaharın Büyüsü Nemrut Krater Gölü'nde Sonbaharın Büyüsü

Bitlis halkı, 10 Kasım'da gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliklerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve minnetle andı. Atatürk'ün mirasına sahip çıkma ve Cumhuriyet değerlerini yaşatma adına düzenlenen bu tür etkinlikler, toplumun bir araya gelerek birlik ve beraberliği pekiştirmesine katkı sağlıyor.

Editör: Seniha BESLER