1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Biden İsrail’e Demir Kubbe Savunma Sistemi Desteği

Biden İsrail’e Demir Kubbe Savunma Sistemi Desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden, çatışmaların başladığı günden itibaren İsrail’in yanında olduklarını vurgulayarak, uçak gemisini bölgeye gönderdiklerini ve askeri varlıkları artırabileceklerini ifade etmiş. Ayrıca, İsrailli yetkililerle iletişim halinde olduklarını ve İsrail’e mermi sağlayacaklarını, Demir Kubbe savunma sistemi için destek sağlayacaklarını ve şehirleri ile vatandaşları korumak için gerekli her şeyi yapacaklarını belirtmiş.

Ayrıca, ABD’de polisin Yahudi vatandaşları güvende tutmak için çalıştığını ve nefrete yer olmadığını vurgulamış. Ayrıca, İsrail’deki çatışmalarda 14 ABD vatandaşının öldüğünü ve 20 kişinin kayıp olduğunu belirtmiş. Beyaz Saray ise kayıp ABD’lilerin henüz ulaşılamadığını bildirmiş.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da, Biden’ın açıklamalarının ardından teşekkür etmiş ve İsrail’in ve Yahudilerin dostu olduğunu gösterdiğini belirtmiş.

Ayrıca, RTÜK üyelikleri için TBMM Genel Kurulu’nda seçim yapıldığı ve mevcut RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in yeniden seçildiği belirtiliyor. Yeni üyelerin göreve başlamasının ardından 18 Ekim 2023 tarihinde RTÜK başkanlık seçimi yapılacağı ifade ediliyor. Ayrıca, 6 siyasi partinin ortak önergesiyle İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin genel görüşme açılma önerisinin kabul edildiği ve 12 Ekim Perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda İsrail ve Filistin’de yaşanan olayların görüşüleceği bildiriliyor.

Biden İsrail’e Demir Kubbe Savunma Sistemi Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!