Bayburt’ta Yüksek Kesimlere Mevsimin İlk Karı Yağdı

Bayburt'ta Yüksek Kesimlere Mevsimin İlk Karı Yağdı

Bayburt’un yüksek kesimlerindeki yaylalar, 18 Ekim 2024 tarihinde etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz bir örtüyle kaplandı. Aydıntepe ilçesine bağlı Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleri, kış mevsiminin gelişini karla birlikte karşıladı. Ayrıca, Kop Dağı da bu kış mevsiminin ilk karı ile beyaza büründü.

Yağan karla birlikte Bayburt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düştü. Bu durum, bölgedeki kış hazırlıklarını da hızlandırdı.

Yolda Kalma Sorunları Gündemde

Yaz aylarında sorunsuz bir şekilde kullanılan Bayburt-Çaykara yolu, kış koşullarıyla birlikte sürücülerin karşılaştığı zorlukları gündeme getirmeye başladı. Kar yağışı nedeniyle yolda kalma haberleri artarken, özellikle navigasyon sistemlerinin sunduğu en kısa yollar sürücüleri riskli yollara yönlendirebiliyor.

Bölgeyi tanımayan sürücüler, Bayburt-Çaykara yolunu tercih ettiklerinde, zamanla araçlarını saplandıkları yerden kurtarmak için Bayburt AFAD’a başvurmak zorunda kalıyorlar. Kış aylarında bu yolun güvenli hale getirilmesi ve yaz-kış kullanılabilir olmasının sağlanması ise henüz çözülmemiş bir sorun olarak gündemde yer alıyor.

Bayburt’ta kış koşullarına hazırlıklı olmak ve güvenli sürüş için dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Exit mobile version