1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Başkan Hafize Gaye Erkan’dan O Soruya Sert Tepki!

Başkan Hafize Gaye Erkan’dan O Soruya Sert Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, göreve geldikten sonra açıkladığı 2 faiz kararının ardından bugün yılın 3. Enflasyon Raporu’nu da duyurdu. Erkan, enflasyon tahminini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e yükselttiğini belirterek, enflasyondaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini ve alınan kararların 2024’ün ikinci çeyreğinde etkisini göstereceğini ifade etti.

Hafize Gaye Erkan’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezi soruldu.

Soru cevap kısmında ise, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezini sorması üzerine, Hafize Gaye Erkan cevap vermekten kaçındı. Muhabirin ısrarı üzerine, “Çok kalabalığız, herkese hakkaniyetli gitmek istiyorum” şeklinde yanıtladı ve başka bir soruyu cevapladı.

Daha sonra ise Erkan, “Merkez Bankası başkanı olarak benden hiçbir zaman siyasi açıklama almayacaksınız. Hiç uğraşmayalım o yüzden sorularda arkadaşlar” diyerek, siyasi konulara yönelik sorulara yanıt vermeyeceğini vurguladı.

Erkan’ın bu tavrı, kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu ve merak konusu oldu. Özellikle Merkez Bankası başkanlarının siyasi konulardan uzak durması ve bağımsızlığını koruması önemli bir konu olarak değerlendirilmektedir.

Başkan Hafize Gaye Erkan’dan O Soruya Sert Tepki!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!