1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Barışın Yolu, Türkiye’nin İsrail-Filistin Çözüm Önerileri

Barışın Yolu, Türkiye’nin İsrail-Filistin Çözüm Önerileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görüşme sırasında Erdoğan, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların artması bağlamında Türkiye’nin kalıcı barış önerilerini vurguladı. Ateşkese ve insani yardımlara ilişkin olarak bütün ülkelerin insan hakları çerçevesinde adımlar atması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, kalıcı barış için iki devletli bir çözümü ve bir garanti mekanizmasını destekleyen Türkiye’nin önerisini açıkladı. Fidan, uluslararası toplumun İsrail’i iki devletli bir çözüme zorlamasının önemini vurgulayarak, bölgedeki ülkelerin, Arap Ligi ve İslam İşbirliği Ülkeleri Teşkilatı gibi, bu konuya önem vermesi gerektiğini ifade etti. Fidan, Türkiye’nin bu çözümün garantörlüğünü önerdiğini söyledi. Ayrıca, her iki tarafın anlaşmasından sonra, garantör ülkelerin bu anlaşmanın gerekliliklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Fidan ayrıca, uluslararası toplumun Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamasına karşın, Türkiye’nin hiçbir kesimin sivilleri hedef almasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını eleştirdi ve bu tür saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

Fidan, uluslararası sistemin somut bir pozisyon geliştirememesi sorununa dikkat çekti ve bu nedenle çözümün hayata geçirilemediğini ifade etti. İsrail’in Filistin topraklarına müdahalesi ve iki devletli çözüme izin vermemesi gibi meselelerin çözümü için uluslararası toplumun daha etkili bir tavır alması gerektiğini belirtti.

Barışın Yolu, Türkiye’nin İsrail-Filistin Çözüm Önerileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!