Bağlar Belediyespor, Diyarbakır'da genç ve yetenekli futbolcuların yetişmesi için önemli bir rol oynuyor. Kulüp, son yıllarda uyguladığı "yüzde yüz yerli oyuncularla yola devam" politikası sayesinde hem sportif açıdan başarılı oluyor hem de birçok yetenekli oyuncunun profesyonel liglere gitmesine neden oluyor.

Bu sezon Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 9. Grup'ta 5 haftası geride kalan ligde 10 puan toplayarak başarılı bir grafik çizen Bağlar Belediyespor'da yine genç yetenekler başarılı performanslarıyla öne çıkıyor. Bunlardan biri 18 yaşındaki Azad Baran.

Hem sağ açık hem sol açık mevkilerinde oynayabilen Azad, golcü kimliğiyle dikkat çekiyor. 2 sezon önce Sur Belediyespor'dan Bağlar Belediyespor'a dahil olan genç hücum oyuncusu, 5 maçta 4 gol kaydederken, şimdiden profesyonel liglerden teklifler almaya başladı.

Diyarbakır'da Roma Dönemine Ait Lahit Bulundu Diyarbakır'da Roma Dönemine Ait Lahit Bulundu

Bağlar Belediyespor'da yıldızı parlayan bir çok genç futbolcu şu anda 2. Lig ve 3. Lig'de forma giyiyor.

Kulüp Başkanı Hüseyin Demir, amatör liglerde yetişen genç oyunculara yatırım yapan ve onların önünü açan bir kulüp profili oluşturduklarını söyledi. Demir, "Son yıllarda bir çok oyuncumuz profesyonel liglere gitti. Bu sezon da inşallah bu gelenek devam edecek." ifadelerini kullandı.

Teknik Sorumlu Cihan Çetin ise bu sezonki kadroda yer alan oyuncuların tamamının bölgedeki gençlerden oluştuğuna dikkat çekti. Çetin, "Genç futbolcuların geleceğe kazandırılması noktasında lokomotif misyonunu yerine getiriyoruz ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Azad gibi bir çok yetenekli oyuncumuz var ve inşallah hak ettikleri yerlere gelecekler. Biz de onlara yardımcı olacağız." dedi.

Bağlar Belediyespor'un bu başarısı, Diyarbakır'da genç futbolcuların yetişmesi için önemli bir örnek teşkil ediyor. Kulübün bu politikasının devam etmesi, bölgedeki futbolun gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Azad Baran'ın Gelecekteki Hedefleri

Azad Baran, Bağlar Belediyespor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç bir futbolcu. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen, hem golcü kimliği hem de tekniğiyle ön plana çıkıyor.

Azad, gelecekteki hedeflerini şu şekilde açıkladı:

"Bağlar Belediyespor'da kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Hedefim, profesyonel liglerde oynamak ve milli takıma kadar yükselmek. Bunun için çok çalışacağım ve elimden gelenin en iyisini yapacağım."

Azad Baran'ın gelecekte önemli bir futbolcu olacağına inanmak için birçok neden var. Genç futbolcunun yeteneği, hırsı ve çalışkanlığı, onu bu hedefe ulaştırabilir.

Editör: Kader GÜL