1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. Avokadonun Sağlık için 7 Şaşırtıcı Faydası

Avokadonun Sağlık için 7 Şaşırtıcı Faydası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avokado, besin kalitesi ve değeri yüksek olan bir meyvedir. Ana vatanı Orta Amerika olan bu meyve, yüksek besin değerleri ve sağlık faydaları ile bilinir.

Avokadonun Besin Değerleri

Avokado, K vitamini, hücre büyümesine katkıda bulunan B9 vitamini, E vitamini, C vitamini, B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca yüksek miktarda potasyum ve magnezyum içerir. Enerji değeri yüksek olan avokado, sağlıklı yağlar açısından da zengindir.

Avokado Nasıl Yenir? Ne Zaman Yenir?

Avokado, çiğ olarak tüketilebileceği gibi salatalara eklenebilir, sandviçlerin içine konabilir, smoothie’lere katılabilir veya pişirilerek yemeklerde kullanılabilir. Avokadoyu yemenin en doğru zamanı, olgunlaştığı zaman yemektir. Olgunlaşmış bir avokado, hafifçe bastırıldığında yumuşaksa yenmeye hazırdır. Avokado günün her saatinde tüketilebilir.

Avokado Nasıl Saklanır?

Avokadoyu hızlı bir şekilde olgunlaştırmak için bir kağıt torbaya koyup içine bir tane elma veya muz ekleyebilirsiniz. Olgunlaşmamış avokadoyu tüketene kadar oda sıcaklığında, güneş ışığı almayan bir yerde saklamak önemlidir. Olgunlaşmış avokadoları ise buzdolabında, sebze bölümünde saklayabilirsiniz. Avokadoyu keserek saklamak isterseniz, kapaklı bir kaba koyarak limon suyu veya sirke ekleyerek kararmasını önleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Avokado Alerji Yapar mı?

Nadiren de olsa bazı insanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir. Avokado alerjisi, ağız, dudaklar, dil ve boğazda kaşıntı ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Lateks alerjisi olan kişilerde ise avokado alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Avokado Haftada Kaç Tane Yenmeli?

Ortalama olarak, haftada 2-3 avokado yenmesi, dengeli ve sağlıklı bir diyetin parçası olarak önerilir. Bu miktar, sağlıklı yağlar, lif ve çeşitli vitamin ve mineraller açısından yeterli alım sağlar.

Avokadonun Sağlık için 7 Şaşırtıcı Faydası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!