1. Haberler
  2. Kültür Sanat Haberleri
  3. Atatürk’ün “Türk Halkına İzletilmesin” Dedikleri Film Netflix’te: İzleyiciyi Şaşırttı!

Atatürk’ün “Türk Halkına İzletilmesin” Dedikleri Film Netflix’te: İzleyiciyi Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk’ün bu filmi “sakıncalı” bulduğu ve Türk halkına izletilmesini istemediği ortaya çıktı. Netflix’in 29 Eylül 2022’de yayınladığı ‘Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok’ adlı film, tüm zamanların en çok izlenen 20 filmi arasına girmeyi başardı.Atatürk'ün Türk Halkına İzletilmesin Dedikleri Film Netflix'te İzleyiciyi Şaşırttı!

Erich Maria Remarque’ın aynı adlı romanından uyarlanan film, savaş karşıtı bir yapısıyla dikkat çekiyor. Film, Birinci Dünya Savaşı’nda Batı Cephesi’nde savaşan genç bir Alman askerinin hikayesini anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın başlangıcındaki coşkuyu siperlerdeki hayatlarıyla birlikte nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü deneyimliyor.Atatürk'ün Türk Halkına İzletilmesin Dedikleri Film Netflix'te İzleyiciyi Şaşırttı! (2)

Film, Türkiye’de sansürle karşılaştı. Cumhuriyet Gazetesi’ne göre, dönemin “milliyetçi sosyalistlerin şiddetle faaliyete geçmiş olmaları nedeniyle” gösterimden kaldırıldı. Ancak film yapımcısı Kemal Seden, Türkiye’ye getirdiği filmi Atatürk’e izlettirdiğini ve Atatürk’ün filmi beğendiğini ancak Türk halkına gösterilmesini sakıncalı bulduğunu belirtti.

Atatürk’ün, filmi Türk halkına gösterilmesi için henüz erken bulduğu ifade ediliyor. Bunun üzerine Netflix’in bu filmi yayınlama kararı, bazı kullanıcılar tarafından eleştirilse de film, izlenme rekorları kırmaya devam ediyor.

Atatürk’ün “Türk Halkına İzletilmesin” Dedikleri Film Netflix’te: İzleyiciyi Şaşırttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!