Asgari Ücret ve Emekli Maaşına Zam Talebi CHP’nin Gündeminde

kredi-basvasgari-ucret-ve-emekli-maasina-zam-talebi-chpnin-gundemindeurusu.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel arasındaki görüşmede, asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılması ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebi dile getirildi. Ekonomik krizin maliyetinin yalnızca yoksullara yüklenmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Ekonomik Beklentilerin Karşılanması

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı 1,5 saatlik görüşmede, vatandaşın gündemini ilgilendiren pek çok konunun ele alındığını belirtti.

Ekonomik Kazanımlar ve Sorunlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamasına yanıt veren Yücel, toplumun ekonomide bir kazanımı olmadığını, çok küçük bir kesim lehine bazı gelişmeler olduğunu ancak bunların yeterli olmadığını ifade etti. Ekonomide bir kazanım olacaksa, bu kazanımın hayat pahalılığı altında ezilen kesimlere yönelik olması gerektiğini vurguladı.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Talepleri

Özel’in, asgari ücrete Temmuz ayında ara zam talebi ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekliliği konularını gündeme getirdiği belirtildi. Ayrıca, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere beklentilerin altında kalan alım fiyatları, atanmayan öğretmenler, özel okul öğretmenlerinin sorunları, staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumu ve kira yardımı sona erecek olan depremzedelerin sıkıntıları da görüşmede ele alındı.

Adaletli Vergi Sistemi ve Makro Çözümler

Özel, ekonomik beklentilerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirterek, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif etti. Özel, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının adaletli bir vergi sistemi oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği belirtildi.

Kriz Yükünün Adil Dağılımı

Yücel, Türkiye’nin ağır bir ekonomik kriz yaşadığını ve bu krizin maliyetinin 86 milyon vatandaşa yansıdığını belirtti. Temel konunun, bu maliyeti kimin karşılayacağı sorusu olduğunu ifade eden Yücel, emeklilere ve asgari ücretlilere zam yapılmayarak, tarım ürünlerine maliyetin altında alım fiyatları açıklanarak, krizin maliyetinin yalnızca yoksullara yüklenmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ekonomik krizden mağdur olan toplum kesimlerinin yanlış politikalar nedeniyle daha fazla ezdirilmemesi için inisiyatif almaya hazır olduklarını ve bunun zemininin TBMM olduğunu aktardı.

Çözüm Önerileri ve Politika Değişiklikleri

Adaletli bir vergi sistemi oluşturulması, mevcut bütçenin adil bir şekilde yönetilmesi ve ekonomik krizden etkilenen kesimlerin sorunlarının çözülmesi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in aktif olarak çalıştırılması gerektiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmede, ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin sorunlarının çözülmesi için somut adımlar atılması gerektiği vurgulandı. Asgari ücrete ara zam yapılması ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talepleri, ekonomik adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. CHP, bu taleplerin yerine getirilmesi için Meclis’te tüm siyasi partilerin katılımıyla çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyor.

Exit mobile version