1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Aralıklı Oruçla Forma Gir: Nedir, Nasıl Yapılır, Yorumlar!

Aralıklı Oruçla Forma Gir: Nedir, Nasıl Yapılır, Yorumlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralıklı oruç diyeti, son dönemlerde birçok kişinin dikkatini çekmiştir. Özellikle bahar aylarının gelmesiyle birlikte kilo verme ve forma girmek isteyenler aralıklı orucu tercih etmektedir. Peki, aralıklı oruç nedir? Aralıklı oruç nasıl yapılır? İşte bu konuda merak edilenler ve aralıklı oruç diyeti yapanların yorumları.Aralıklı Oruçla Forma Gir Nedir, Nasıl Yapılır, Yorumlar! (1)

Aralıklı Oruç Nedir?

Aralıklı oruç diyeti, yeme ve oruç tutma saatleri arasında belirli bir düzenin olduğu bir beslenme şeklidir. En yaygın olanı, günde 16 saat aç kalıp kalan 8 saat içinde yemek yeme yöntemidir. Ancak, açlık süresi kişinin yaşam tarzına, alışkanlıklarına ve sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Aralıklı oruç, kilo verme, vücuttaki iltihabı azaltma ve kronik hastalıkların semptomlarını hafifletme konusunda uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Aralıklı Oruç Yaş Grupları

  • 18-29 Yaş Grubu
  • 30-39 Yaş Grubu
  • 40-49 Yaş Grubu
  • 50+ Yaş Grubu

Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır?

Aralıklı oruç, sabah ve akşam öğünleri arasında 8 saatlik bir süre boyunca katı gıdaların tüketilmediği bir yöntemdir. Bu süreçte, su, sade soda, şekersiz kahve veya çay gibi kalorisiz sıvılar tüketilebilir. Beslenme sürecinde yeterli miktarda su içmek de önemlidir. Aralıklı oruç diyeti, belirlenen zaman diliminde istenilen besinleri tüketmeye izin verir, ancak sağlıklı besinleri tercih etmek önemlidir. Bu diyeti uygulayanların yorumları, sağlıklı bir şekilde kilo verme yolunda etkili olduğunu göstermektedir. Aralıklı oruç diyetinde, yüksek karbonhidrat ve şeker içeren, işlenmiş ve hazır gıdaların tüketilmesi önerilmez.Aralıklı Oruçla Forma Gir Nedir, Nasıl Yapılır, Yorumlar!

Aralıklı Oruç Diyeti Türleri

  • Zaman Kısıtlamalı Beslenme (16/8 veya 14/10)
  • Haftada İki Kez Beslenme (5/2)
  • Alternatif Gün Orucu
  • 24 Saat Oruç (Ye-Dur-Ye)

Aralıklı Oruçla Forma Gir: Nedir, Nasıl Yapılır, Yorumlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!