Apple'ın, bu yıl çıkaracağı iPhone 15 Pro serisinde fiziksel düğmeleri kapasitif düğmelerle değiştirmesi bekleniyor. Sızdırılan tasarım çizimleri, bu yeni tasarımı gösterirken, MacRumors forumunda paylaşılan bir sızıntı, kapasitif düğmelerin cihaz kapalıyken, açıkken ve pili bitmişken nasıl çalışacağı hakkında daha fazla bilgi veriyor. Eski iPhone modellerindeki ana ekran düğmesi gibi, cihaz kapalıyken veya pil bittiğinde düğmeler çalışmazdı.

Sızıntıya göre, kapasitif düğmeler iPhone kapalıyken veya pil bittiğinde de aynı şekilde kullanılacak. Apple'ın yeni modellerde mevcut Süper Düşük Enerji Modu işlemcisini yeni bir çip ile değiştirmesi bekleniyor. Düşük Enerji Modu, telefonun pili bittiğinde bile Apple Pay ve Cihazımı Bul fonksiyonu gibi küçük görevleri yapabilirken, yeni çip daha fazlasını yapabilecek.

TRT 1 Canlı Yayın En Sevilen Programlar TRT 1 Canlı Yayın En Sevilen Programlar

Sızıntıya göre iPhone 15 Pro'nun yeni mikroçipi, telefon kapalıyken veya pil bittiğinde kapasitif düğmelere basıldığını anında algılayabilecek ve hatta yeni ses açma/kapama düğmesi, eylem (zil sesi anahtarı) düğmesi ve güç düğmesi gibi düğmelerle 3D Touch sürümünü algılayabilecek.

Bu işlemci, güç açıkken kapasitif ses, güç ve eylem düğmelerini; güç kapalıyken kapasitif ses, güç ve eylem düğmelerini, NFC, LE Bluetooth, LE-UW çipi ve Taptic Engine geri bildirimini çalıştırırken; pil bittiğinde ise kapasitif ses, güç ve işlem düğmelerini, Apple Pay Express kartını, NFC, LE Bluetooth ve LE-UW çiplerini çalıştıracak.

Adsız tasarım - 2023-04-02T205154.748

Peki, işlemci iPhone 15 Pro'nun kapasitif düğmeleri için nasıl çalışacak?

iPhone 15 Pro'nun kapasitif düğmeleri pil bittiğinde veya cihaz kapalıyken de çalışacak şekilde tasarlandığı biliniyor. Güç açıkken, kapasitif ses, güç ve eylem düğmeleri aktif olacak. Güç kapalıyken, kapasitif düğmeler yanı sıra NFC, LE Bluetooth, LE-UW çipi ve Taptic Engine geri bildirimlerini de destekleyecek. Pil bittiğinde ise kapasitif ses, güç ve işlem düğmeleri kullanılabilir olacak. Apple Pay Express kartı da dahil olmak üzere NFC, LE Bluetooth ve LE-UW çipleri de bu modda aktif olacak.

Editör: Egemen KEYDAL