1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Android Auto ile Aracınızda Akıllı Telefon Deneyimi

Android Auto ile Aracınızda Akıllı Telefon Deneyimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telefonu bağlayın. Şimdi yola çıkmaya hazırsınız.
Telefonunuzu aracınızın ekranına bağlayın; Android uygulamaları ekranda hemen görünecektir. Arabayla yol tarifi almak için dokunun veya kısa mesaj göndermek için konuşun. Hatta ellerinizi kullanmadan sevdiklerinizi bile arayabilirsiniz. Android Auto, yola odaklanmanızı sağlayacak şekilde geliştirildi. Ve elbette yol boyunca keyif almanızı… Bağlanın ve kullanmaya başlayın.

Google Asistan’dan yardım alın.
Android Auto’da Google Asistan sayesinde gözlerinizi yoldan, ellerinizi direksiyondan ayırmazsınız. Günlük işleriniz için sesinizi kullanın. Aradığınız bir yerin rotasını bulabilir, en sevdiğiniz şarkıları çalabilir ve hatta hava durumunu kontrol edebilirsiniz. Başlamak için “Ok Google” demeniz yeterli.

Daha iyi bir rota bulmanıza yardımcı olacak navigasyon araçları.
Google Haritalar, Waze ve en sevdiğiniz diğer harita uygulamaları ile gerçek zamanlı uyarılar alın. Hatta Google Asistan’dan yolunuz üzerindeki benzin istasyonlarını bulmasını, uygun olan elektrikli araç şarj istasyonlarını kontrol etmesini veya varış yaptığınız saat için otopark rezervasyonu yapmasını isteyebilirsiniz. Tüm bunları aracınızın kontrol paneli ekranında görebilir ve böylece yakınlarda nelerin olduğu konusunda daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Gitmek istediğinizi yeri söyleyin. Sonra da yola koyulun.

İletişim halinde kalmanızı sağlayan arama ve sohbet özellikleri.
Google Asistan, mesajlarınızı sesli okuyabilir. Üstelik mesajları konuşarak yanıtlayabilirsiniz. Yalnızca sesinizi kullanarak telefon araması yapma ve sohbet uygulamalarını kullanma gibi işlemlerde Android Auto sayesinde dikkatinizi yola verebilirsiniz.

Sürüşten keyif alabilmeniz için eğlenceli içerikler.
Eğlence yol boyunca size eşlik etsin. Üstelik tüm içeriği sesinizle kontrol edebilirsiniz. Yol için oluşturduğunuz çalma listenizi duraklatabilir ve daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Yeni bir sesli kitaba başlamak için konuşmanız yeterlidir. Ya da o bayıldığınız şarkıyı istediğiniz kadar dinleyebilirsiniz.

Sürüş tarzınıza uyacak şekilde geliştirildi.
Android Auto, otoyoldan ara sokaklara kadar her türlü yolda araba sürmekten daha fazlasını yapmanıza olanak tanır. Bu da uygulamaları daha verimli şekilde kontrol edebileceğiniz anlamına gelir. Üstelik bu uygulamaları kendinize göre çeşitli şekillerde uyarlayabilirsiniz. Tümü Android tarafından desteklenir.

Aracınızı kontrol edin.
Aracınızın veya ses sisteminizin Android Auto ile uyumlu olduğundan emin olun.

Telefonunuzu kontrol edin.
Android 9 veya önceki bir sürüme sahipseniz telefonunuza Android Auto uygulamasını indirin. Android Auto, Android 10’da yerleşik olarak bulunmaktadır ve bu nedenle kullanmaya başlamak için uygulamayı indirmeniz gerekmez.

Bağlanın ve kullanmaya başlayın.
Telefonunuzu USB kablosuyla aracınıza bağlayarak Android Auto’yu kontrol paneli ekranında görüntüleyin. Bazı telefonlar kablosuz olarak bağlanabilir.

Android Auto ile Aracınızda Akıllı Telefon Deneyimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!