1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Almanya’da gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı

Almanya’da gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı! Alman elçi Dışişlerine çağrıldı

Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın gözaltına alınmasına ilişkin Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2 gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösterirken az önce gazetecilerin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı, Sabah gazetesinin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından gözaltına alınmasını şiddetle kınadı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sabah gazetesinin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün (17 Mayıs) gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz.

Terör örgütü FETÖ’nün Almanya’daki faaliyetleri hakkındaki haberleri nedeniyle bir FETÖ mensubunun asılsız ihbarıyla hedef alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz.

“KASITLI BİR EYLEM”

Başarıyla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimlerinin ilk turu ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin hemen ardından, Alman makamlarının sözkonusu basın mensuplarını, ifadeye dahi çağırmadan doğrudan gözaltına almalarını kasıtlı bir eylem olarak görüyoruz.

Almanya’da gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!