1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Alman Savunma Bakanı’nın Uyarısı Avrupa Savaşa Hazır Olmalı mı?

Alman Savunma Bakanı’nın Uyarısı Avrupa Savaşa Hazır Olmalı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Avrupa’da bir savaş ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak Alman ordusunun bu yönde güçlendirilmesinin önemini belirtti. Pistorius, “Avrupa’nın yeniden bir savaş tehdidiyle karşılaşabileceği fikrine alışmamız gerekiyor. Bu, savaşa hazırlıklı olmamız gerektiği anlamına geliyor. Kendi kendimizi savunabilme kapasitesine sahip olmalıyız. Alman ordusu ve toplumunu buna hazır hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

Hükümetin açıkladığı 100 milyar euroluk özel fonun üçte ikisinin anlaşmalara bağlandığına dikkat çeken Pistorius, üretim ve sevkiyat süreçlerinin zaman aldığını ve orduda yapısal değişikliklerin gerçekleştiğini ifade etti.

Son otuz yılda Avrupa’da büyük çaplı çatışmalar yaşanmamasına rağmen, Pistorius, bu süreçte ekonomik açıdan olumsuz etkilerin olduğunu belirtti. Savunma Bakanı, “30 yılda berbat edilen, ekonomik anlamda zarar gören şeyleri 19 ayda telafi etmek mümkün değil” dedi. Ayrıca, Alman ordusunun NATO içinde Avrupa’daki en güçlü ordular arasında olduğunu ve gelecek üç, dört, beş yıl içinde büyük değişikliklerin olacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck ise 100 milyar euroluk özel fonun Ukrayna savaşı başladığında oluşturulduğunu hatırlatarak, bu fonun tükenmesi sonrasında finansman için şimdiden plan yapılması gerektiğini belirtti. Savunma Bakanı Pistorius ise 100 milyar euroluk fonun büyük bir kısmının yıl sonuna kadar anlaşmalara bağlanacağını ve fonun 2027/2028 döneminde harcanmış olacağını ifade etti, ayrıca gerçek sınavın bu dönemin sonrasında başlayacağını belirtti.

Alman Savunma Bakanı’nın Uyarısı Avrupa Savaşa Hazır Olmalı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!