1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. Ali Koç VAR görüntülerini Lale Orta’dan almadım

Ali Koç VAR görüntülerini Lale Orta’dan almadım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu tarafından kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtı kulübün internet sitesinden paylaştı. Koç, Galatasaray yöneticisi Erden Timur’un eski MHK Başkanı Lale Orta’nın kendisine VAR görüntüsü gönderdiği iddiasına ilişkin olarak, “Yazınıza hitaben, Adana Demirspor A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan müsabakadaki bir pozisyonun VAR görüntüsünün, dönemin MHK Başkanı Sayın Lale Orta tarafından şahsıma doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir suretle gönderilmediğini Kurulunuzun bilgisine sunarım” dedi.

Koç, iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını ve Türk futbolunun değerine zarar verdiğini söyledi.

Soruşturmanın sonucu, Türk futbolunun geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olacak. İddiaların doğrulanması halinde, Türk futbolunda büyük bir skandal yaşanacak. İddiaların asılsız çıkması halinde ise, Ali Koç’un itibarı zedelenecek.

Soruşturmanın sağlıklı ve adil yürütülmesi için iddia sahibi başta olmak üzere ilgili tüm tarafların sözlü ifadesinin alınması gerekiyor.

Koç, iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını savunarak, “Kural olarak ispat yükü iddia sahibine aittir. Ancak, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ithamların adeta ‘çamur at izi kalsın’ düşüncesi ile rahatça dile getirilebilmesi ve nihayetinde cezasız kalması yalnızca Türk futbolunun değerine zarar vermekle kalmayıp, kişileri ve kurumları zan altında bırakarak toplumsal olayları körüklemektedir” ifadelerini kullandı.

Koç, iddiaların soruşturulması için TFF Yönetim Kurulu’na başvuru yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirterek, “Söz konusu olay özelinde gerekli soruşturmanın sağlıklı ve adil yürütülerek gerçeklerin gün yüzüne çıkması adına 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında da açık bir şekilde dile getirdiğim üzere; eski MHK Başkanı Sayın Lale Orta’nın tarafıma VAR görüntüsü gönderdiğine dair iddiaya ilişkin iddia sahibi başta olmak üzere ilgili tüm tarafların sözlü ifadesinin alınması, gerçeklerin aydınlatılması adına bir zaruret halini almıştır” dedi.

Koç, iddia sahibinin iddialarını kanıtlaması gerektiğini vurgulayarak, “Şüphe yok ki, Kurulunuzun yürüttüğü soruşturma kapsamında iddia sahibinin kendisinde bulunduğunu dile getirdiği kayıtların sunulması gerekmektedir. Sunulamaması veya sunulan belgelerin ortaya atılan iddiayı kanıtlar nitelikte olmaması halinde ise gerçeğe aykırı biçimde şahsımı ve başkanı olduğum Fenerbahçe Spor Kulübü ile Fenerbahçe Futbol A.Ş.’yi töhmet altında bırakan açıklamaları yapan şahısların ilgili yaptırımlarla cezalandırılmaları zorunludur” ifadelerini kullandı.

Koç, son olarak, “Gelinen noktada, oyunun saha içi ve saha dışındaki dürüstlüğüne ilişkin iddia ve spekülasyonlar, Türk futbolunun yapısal problemlerinin temeli olup TFF Etik Kurulu, Türk futbolunun yapısal probleminin çözülebilmesi adına kritik bir pozisyona ve büyük bir sorumluluğa sahiptir. Dolayısıyla, bu sorumluluğun layıkıyla yerine getirilmesi elzemdir” dedi.

Ali Koç VAR görüntülerini Lale Orta’dan almadım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!