Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösterebilir. Akaryakıt fiyatları, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatından hesaplanmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirlenir.Akaryakıt Fiyatlarında Peş Peşe İndirim (1)Son günlerde yaşanan akaryakıt fiyatlarındaki değişimler, 8 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. Bu güncelleme ile birlikte benzin, motorin ve LPG fiyatlarına yönelik önemli indirimler pompa fiyatlarına yansıdı.

3 Ekim Salı günü LPG grubuna 69 kuruşluk bir zam yapılmıştı. Ancak hafta içinde benzin fiyatlarındaki üst üste gelen 3 lirayı aşan indirimler, vatandaşları sevindirdi.

Motorinin litre fiyatında da 7 Ekim itibarıyla 2 lira 90 kuruş indirim gerçekleşti. Bu indirimler, akaryakıt tüketenler için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Güncel akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

İstanbul:

Motorin litresi: 37.34 TL
Benzinin litresi: 33.58 TL
Ankara:

Motorin litresi: 37.91 TL
Benzinin litresi: 34.19 TL
İzmir:

Motorin litresi: 38.09 TL
Benzinin litresi: 34.3 TL
LPG'nin litresi ise 18.89 TL olarak belirlendi.

Fakat unutulmamalıdır ki, fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında değişiklik gösterebilir.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirlenmektedir.

Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Bu güncellemeler, akaryakıt tüketenler için önemli bir mali rahatlama sağlamaktadır. Hem bireysel hem de ticari kullanımlarda akaryakıt maliyetlerinin düşmesi, ekonomik açıdan olumlu bir etki yaratmaktadır.

Editör: Kader GÜL