1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Projelerini Açıkladı

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Projelerini Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı’nda İstanbul projelerini anlattı. Murat Kurum, İstanbulluların sorunlarını çözecek ‘Siztem İstanbul‘un 10 hedefini açıkladı. İstanbul’da iki yakaya iki tünel yapılacağını duyuran Murat Kurum, Silivri’ye metrobüs geleceğini, Esenler ve Harem otogarlarının taşınacağını, İSPARK’ta %25 indirim yapılacağını ve taksi sorununun da çözüleceğini belirtti. İlköğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlanacağını belirten Murat Kurum, gençlere de %40 oranında indirim yapılacağını söyledi. Kurum ayrıca ilk defa evlenen vatandaşlara 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapılacağını duyurdu.

Murat Kurum’un Açıklamalarından Satır Başları:

Bugün bu salonda varlıklarıyla bizi güçlendiren İstanbul sevdalılarına, bizi bir evlat gibi kardeş gibi bağrına basanlara, ‘İstanbul hepimizin’ diyerek destek veren tüm arkadaşlarımıza sevgilerimi iletiyorum. Çözümsüzlüğü değil çözümü konuşacağız. Umutsuzluğu değil umudu konuşacağız. ‘Şimdi İstanbul’ zamanı diyeceğiz.

Burası İstanbul, şehirlerden bir şehir, mekanlardan bir mekan değildir. Dünyada bir benzeri daha yok. İki denizi, iki kıtayı medeniyetleri buluşturan bir şehirdir. 571 yıl boyunca hakikati, cesareti, kıtalara yayan erdemli bir şehirdir.

Maalesef İstanbul son 5 yılda bu güzel ahengi kaybetmiştir. İstisnasız her projemizde İstanbullulara çilesiz bir sosyal ortam sunacağız. Yine bahanesiz, kibirsiz bir idari yaklaşım belirleyeceğiz. Tüm ekimizle birlikte yeniden eşsiz, yeniden benzersiz bir İstanbul için çalışacağız.

‘SİZTEM İSTANBUL’UN 10 HEDEFİ

İstanbul’da her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafik çilesi ömrümüzden 3,5 yıl alıyor. Hepimiz trafikte zaman enerji kaybediyoruz. İstanbul’da 2019’da %47 olan trafik yoğunluğu bugün %64‘e yükselmiş durumda. Zirve saatlerinde bu oran %90’ları aşıyor.

Açtık dedikleri 40.7 km’lik metro hattının gerçekte 8 km’sini zor yapabildiler. Devam eden metro projelerini iptal ettiler. İptal etmek yetmezmiş gibi kazısı yapılan metro şantiyelerimize kamyon kamyon beton döktüler.

Raylı sistem payını 2029’da %37’ye çıkaracağız. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek. Trafik çilesi, 10 yılın sonunda bir daha geri dönmemek üzere son bulacaktır.

RAYLI SİSTEM İKİ KATINA ÇIKACAK

Raylı sistem uzunluğunu ilk 5 yılda iki katına, 2034 yılında ise 300 km’ye çıkaracağız. İstanbul’da 10 yılda 100 km metro hattı yapmışlar. 8 yılda biz 200 km, 16 yılda 300 km yapacağız. Raylı sistemle ulaşım payını %20’den %37’ye çıkaracağız. Böylece trafik yoğunluğunu %50 azaltacağız.

İKİ YAKAYA İKİ BÜYÜK TÜNEL

İstanbul trafiğini iyileştirmek, Anadolu ve Avrupa yakalarını birbirine daha fazla bağlamak için iki yakaya iki büyük tünel inşa edeceğiz. Bu tünellerle trafik akışını rahatlatacağız, alternatif güzergahlar sağlayarak zaman tasarrufu sağlayacağız.

SİLİVRİ’YE METROBÜS

Silivri’den İstanbul’a metrobüs hattı yapacağız. Bu proje ile Silivri’nin İstanbul ile daha sağlıklı bir ulaşım bağlantısı olacak, günlük yaşamı kolaylaşacak.

HAREM VE ESENLER OTOGARLARI TAŞINACAK

İstanbul’un iki önemli otogarı olan Harem ve Esenler Otogarları’nı şehir dışına taşıyacağız. Bu sayede şehir içi trafiği rahatlatacağız, otogarlara giriş-çıkışlarda yaşanan sorunları çözeceğiz.

İSPARK’TA %25 İNDİRİM

İstanbul’da park sorununu çözmek için İSPARK’ta %25 indirim yapacağız. Ayrıca, İstanbul’da artan taksi sorununu da çözecek, şehirde daha etkin bir ulaşım sağlayacağız.

TAKSİ SORUNU ÇÖZÜLECEK

İstanbul’da taksi sorununu kökten çözeceğiz. Taksi çağırma sürelerini kısaltacak, kaliteli hizmetin önünü açacağız.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM

İstanbul’da ilk öğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Aileleri bu konuda rahatlayacak, çocuklarımız daha güvenli ve ekonomik bir şekilde okullarına gidebilecekler.

GENÇLERE %40 İNDİRİM

Gençlerimize toplu ulaşımda %40 indirim yapacağız. Gençlerimizin sosyal ve kültürel etkinliklere daha rahat katılmasını sağlayacak, geleceğin liderlerini destekleyeceğiz.

EVLENEN VATANDAŞLARA 50 BİN TL BEYAZ EŞYA YARDIMI

Bu projeler, İstanbul’un sorunlarına kalıcı ve etkili çözümler getirmeyi amaçlıyor. Her bir proje, şehirdeki ulaşım, trafik, otogarlar, park sorunu gibi konulara odaklanarak İstanbulluların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Murat Kurum’un açıkladığı hedefler arasında metro hatlarının uzatılması, raylı sistem payının artırılması, tünellerin inşa edilmesi, otogarların taşınması, park ücretlerinde indirim yapılması, taksi sorununun çözülmesi ve gençlere, öğrencilere destek sağlanması gibi konular bulunuyor.

Murat Kurum’un “Siztem İstanbul” projeleri, İstanbul’un karmaşık sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlayan bir dizi stratejik adım içeriyor. Ayrıca, bu projelerin İstanbul’un altyapısını güçlendirmeye yönelik olduğu ve şehrin geleceğini şekillendirmeyi amaçladığı görülüyor.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Projelerini Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!