Ahu Tuğba’nın Cenazesi 26 Gün Sonra Türkiye’ye Getirildi: Tören Detayları Belli Oldu

Ahu Tuğba'nın Cenazesi 26 Gün Sonra Türkiye'ye Getirildi Tören Detayları Belli Oldu

Cenaze töreni, yarın saat 11.00’de Beyoğlu Atlas’ta gerçekleştirilecek bir anma etkinliği ile başlayacak. Sanatçının cenazesi, öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda annesinin yanına defnedilecek. Aynı akşam Teşvikiye Camii’nde merhumun ruhu için mevlit okutulacak ve hayır yemeği dağıtılacak.

Ahu Tuğba’nın Hayatı ve Ölümü

ABD’nin Miami kentinde yaşayan 69 yaşındaki Ahu Tuğba, 26 gün önce hayata veda etti. Ünlü oyuncu bir süredir astım hastalığıyla mücadele ediyordu. Vefatının şüpheli bulunması üzerine otopsi yapılması kararlaştırılmış ve bu sebeple cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi gecikmişti.

Tuğba, geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği bir trafik kazası sonrası 8 saat süren bir ameliyat geçirmiş, ardından 3 hafta boyunca yoğun bakımda tedavi görmüştü. Tüm bu süreçlere rağmen sanatçı, hastalık ve kazaların ardından hayat mücadelesine devam etmeye çalıştı.

Yıllar Önce Hazırladığı Vasiyeti

Ahu Tuğba, 2013 yılında yakalandığı akciğer rahatsızlığı sürecinde vasiyetini hazırladığını ve organlarını bağışladığını açıklamıştı. O dönem, ameliyat öncesi kızına gerçek durumu söylemek yerine Bodrum’da evde olduğunu ifade eden Tuğba, kızının bu durumu hissettiğini ve kendisini bulmaya geldiğini dile getirmişti.

Vasiyetinin detaylarını paylaşmayan sanatçı, organ bağışı yapmış ve “Ölümden korkum yoktu, en büyük korkum kızımdan bir daha ayrı kalmaktı” ifadelerini kullanmıştı. Ameliyattan sonra doktorlarının, operasyona gerek olmadığını söylemesi üzerine rahat bir nefes alan Tuğba, kızıyla yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamıştı.

Ahu Tuğba’nın yıllar önce yazdırdığı vasiyeti ve son günlerine dair anlattıkları, sanatçının hayata dair derin bir bağlılık duyduğunu ve özellikle kızıyla olan bağının ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.

Sonuç

Türk sinemasında iz bırakan Ahu Tuğba, 26 gün sonra İstanbul’a getirilen cenazesiyle sevenleriyle son bir kez daha buluşacak. Sanatçının ölümü ve ardından yaşanan süreçler, tüm Türkiye’de büyük bir üzüntü yaratmış durumda. Anısına düzenlenecek olan törenler, hem ailesi hem de hayranları için bir veda niteliği taşıyacak. Ahu Tuğba, Türk sinemasına kattığı değerlerle her zaman hatırlanacak.

Exit mobile version