AFAD Başkanı Edirne Valiliği’ne Atandı: İşte Yeni Valinin Kariyer Yolculuğu

afad-baskani-yunus-sezer.jpg

AFAD Başkanı Yusuf Sezer, yeni bir atama ile görevden alınarak Edirne Valiliği pozisyonuna getirildi. 
Yunus Sezer, 10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

2001 yılında kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunan Sezer, Edirne Lalapaşa Kaymakam Vekili, İzmir Beydağ Kaymakam Vekili, yurtdışı stajı için İngiltere’ye gitti, Giresun Alucra Kaymakamı, Sivas Altınyayla Kaymakamı, Siirt Vali Yardımcısı, Diyarbakır Silvan Kaymakamı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Bakan Danışmanı ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı gibi önemli görevlerde bulundu.
Evli ve üç çocuk babası olan Vali Yunus Sezer, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Yunus Sezer, Türk kamu görevlisi ve 10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur.

Meslek hayatına 2001 yılında Kaymakam adayı olarak başlamış ve kariyeri boyunca çeşitli görevler üstlenmiştir. Sırasıyla;
Lalapaşa Kaymakam Vekili (Edirne)
Beydağ Kaymakam Vekili (İzmir)
İngiltere’de yurtdışı stajı
Alucra Kaymakamı (Giresun)
Altınyayla Kaymakamı (Sivas)
Siirt Vali Yardımcısı
Silvan Kaymakamı (Diyarbakır)
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı
Bakan Danışmanı
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı
Kırıkkale Valisi
Kahramanmaraş depremi sonrasında yaptığı açıklamalarla kamuoyunun dikkatini çeken Yunus Sezer, AFAD Başkanı olarak ülkenin afet ve acil durum yönetimiyle ilgili önemli görevleri yürütmektedir.

Kariyeri boyunca çeşitli önemli görevlerde bulundu, son olarak 2021’de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Sezer, İngilizce’yi iyi derecede bilmektedir. Kahramanmaraş depremi sonrasındaki açıklamalarıyla da dikkat çekti.

Exit mobile version