Adsense’e Başvuru Öncesi Nelere Dikkat Etmeli?

basvuru-adsense.png

AdSense programı, blog veya web siteleri sahiplerinin reklam geliri elde etmesine yardımcı olan bir Google servisidir. Ancak, başarılı olmak için sitenizin ziyaretçileri ile ilgili benzersiz içerikler ve harika bir kullanıcı deneyimi sunan sayfalar oluşturmanız gerekmektedir. Bu nedenle, sitenizin içeriği hakkında düşünmeniz ve sayfalarınızı özel kılan unsurları belirlemeniz önemlidir.

Ziyaretçilerinizin ilgisini canlı tutmak ve onları daha fazla okumaya teşvik etmek için orijinal, alakalı içerikler oluşturmalısınız. Bunun yanı sıra, sayfa düzeninizin ilgi çekici göründüğünden ve ziyaretçilerin aradıklarını kolayca bulabildiklerinden emin olmalısınız. Ayrıca, ziyaretçilerinize yorumlarını girebilecekleri bir bölüm sunmanız, sitenizi büyürken onu iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Gezinme çubuğunuzun erişilebilir ve kullanışlı olması da iyi bir kullanıcı deneyimi sunmanın temel parçasıdır ve kullanıcıları içeriğiniz ile aktif bir şekilde etkileşim kurmaya teşvik eder. Gezinme çubuğunuzu oluştururken, hizalama, okunabilirlik ve işlevsellik gibi unsurları dikkate almalısınız.

Değerli ve orijinal içerik sunmak, sitenizde güçlü ve sadık bir kullanıcı tabanı oluşturmak için önemlidir. Başka sitelerden makaleler veya videolar kullanırken, telif haklarına dikkat etmeniz ve kendi orijinal içeriğinizi sunmanız gerektiğini unutmamanız önemlidir. Aksi takdirde, Google reklamları başka kaynaklardan alınmış veya telif hakkı ile korunan içerikler barındıran sitelere yerleştirilemez ve ciddi bir politika ihlalidir. Bu durum reklamlarınızın devre dışı bırakılmasına ya da hesabınızın kapatılmasına neden olabilir.

Exit mobile version