1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. Adnan Menderes Çalıştayı Sonuç Raporu Yayımlandı

Adnan Menderes Çalıştayı Sonuç Raporu Yayımlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitemiz ev sahipliğinde 18 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen, Türkiye’deki pek çok üniversite ve akademisyenin katkısı ile gerçekleştirilen Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Adnan Menderes Çalıştayı’nın sonuç raporu yayımlandı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in vefatının 62. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen çalıştayda, Adnan Menderes on altı farklı bilim dalı perspektifinde ele alınarak Menderes’in hayatı ve iktidara gelişine kadar Türk demokrasisine kazandırdıkları, iktidarda olduğu dönem boyunca izlediği siyasi ve toplumsal politikalar ile ‘Beyaz İhtilal’ dönemi, sağlık, sosyal güvenlik, zirai üretim, endüstriyel gelişim, bankacılık, sendikacılık, kültürel miras, sanat, dış politika, eğitim politikaları ve ulaştırma çabaları incelendi.

Çalıştay Başkanı ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Akkoyun, çalıştayın önemine vurgu yaparak Adnan Menderes Çalıştayı ile onun hatırasını anarak geleceğin yol haritasının oluşturulacağını belirtti. Çalıştay sonuç raporunda, üzerinden 62 yıl geçtikten sonra 16 farklı disiplin (Pazarlama, Edebiyat, Halk Bilimi, Radyoloji, Müesseseler, Özel Eğitim, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları, Hemşirelik, Ebelik, Sinema, İletişim, Uluslararası İlişkiler, Kültür-Sanat ve Musikî, Kütüphanecilik, Turizm) bağlamında ilgili akademisyenlerle detaylı bir şekilde incelenerek Adnan Menderes üzerine bu bilim dalları ve diğer bilim dallarının bilimsel araştırmalarının devam etmesi gerekliliği çalıştayca oy birliğiyle kabul edildi.

Çalıştay sonuç raporuna Ek’te yer alan dosyadan indirebilir.

Adnan Menderes Çalıştayı Sonuç Raporu Yayımlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!