1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Aksaray’daki Tur Otobüsü Kazasında Ölü Sayısı 7’ye Yükseldi

Aksaray’daki Tur Otobüsü Kazasında Ölü Sayısı 7’ye Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray’da gerçekleşen tur otobüsü kazasında, yaralı olan Hafize Çimen’in hastanede hayatını kaybetmesiyle birlikte toplam ölü sayısı 7’ye yükseldi. Kazada 34 kişi de yaralandı. Otobüsün sürücüsü, kazanın güneşin etkisiyle meydana geldiğini belirterek tutuklandı.

Kaza Detayları

Aksaray’da meydana gelen kaza, 18 Ekim 2024 tarihinde saat 07:00 sularında Aksaray-Ankara kara yolu Acıpınar köyü girişinde yaşandı. Balıkesir’den Kapadokya bölgesindeki Nevşehir’e giden Nurhan Hazer (55) idaresindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, bariyerlere çarpmasının ardından 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Olayın hemen ardından çok sayıda polis, jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi kaza yerine intikal etti. Otobüs içerisinde bulunan 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcudan 7 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler arasında Hasan Tunalılar (65), eşi Pembe Tunalılar (62), Leyla Altuntaş (59), Neriman Çabukçay (78), Rukiye Aydın (51) ve annesi Ünzile Karabacak (69) bulunuyor. 34 kişi ise yaralı olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sürücünün Açıklamaları

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile ilgili olarak 3 savcı görevlendirerek soruşturma başlattı. Kazadan hafif yaralarla kurtulan ve sonrasında gözaltına alınan sürücü Nurhan Hazer, ifadesinde “Güneş gözümü aldı, bu yüzden bariyerlere çarptım ve ardından otobüs devrildi.” dedi. Hazer, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

Yaralıların Durumu

Kazada yaralanan Hafize Çimen, 3 çocuk annesi olup, emekli astsubay eşi Zafer Çimen ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Ancak Hafize Çimen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından Balıkesir’in Edremit ilçesine gönderileceği belirtildi. Zafer Çimen’in taburcu olduğu öğrenildi. Ayrıca, kazada yaralanan 12 kişinin tedavisinin devam ettiği, diğer yaralıların ise farklı zamanlarda hastaneden taburcu olduğu bilgisi alındı.

Aksaray’daki Tur Otobüsü Kazasında Ölü Sayısı 7’ye Yükseldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!