1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD’nin İsrail’e 30 Günlük Süre: Gazze’ye İnsani Yardım Çağrısı

ABD’nin İsrail’e 30 Günlük Süre: Gazze’ye İnsani Yardım Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD yönetimi, İsrail’e bir mektup göndererek Gazze’ye insani yardım girişlerinin sağlanmaması durumunda askeri yardımlarının bazılarını durdurabileceğini bildirdi. Mektup, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’a iletildi.

13 Ekim tarihinde gönderilen mektupta, Gazze’deki insani durumun giderek kötüleştiği ve bu durumu düzeltmek için acil adımlar atılması gerektiği vurgulandı. ABD’li bakanlar, Gazze’ye gıda yardımlarının önünün açılmasını talep ederek, 30 gün içinde insani yardım girişlerinin sağlanmasını istedi. Aksi halde, ABD Başkanı Joe Biden’ın daha önce açıkladığı memorandum çerçevesinde, bu durumun ilgili ABD yasalarını ihlal edeceği ifade edildi.

ABD Dış Yardımlar Yasası’nın 620 I bölümüne atıfta bulunarak, insani kriz yaşayan bölgelere gıda ve ilaç gibi yardımların engellenmesi halinde silah yardımlarının askıya alınabileceği hatırlatıldı. Blinken ve Austin, mektubun içeriğinde, “Gazze’deki insani durumun giderek kötüleşmesi konusunda ABD yönetiminin derin endişelerini dile getirmek ve bu ay içinde hükümetinizden bu durumu düzeltmek için acil ve sürdürülebilir adımlar atmanızı istemek için yazıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in Gazze’ye gıda taşıyan kamyonları kasıtlı olarak engellediği iddialarına dikkat çeken ABD’li yetkililer, günlük 350 kamyonun Gazze’ye gıda götürmesine izin verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, son aylarda Gazze’ye giren insani yardım miktarında bir düşüş yaşandığına ve bunun İsrail’in yardım girişine kısıtlama getirmeme taahhüdüne dair “soru işaretleri” yarattığına vurgu yaptılar. Mektupta, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinden güneyine zorla göç gibi bir politika uygulamaması gerektiği de belirtildi.

4o mini

ABD’nin İsrail’e 30 Günlük Süre: Gazze’ye İnsani Yardım Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!